Några dar i byn

Av , , 2 kommentarer 31

Har nu varit i Ammarnäs sedan i onsdagskväll för att städa ur huset och ta med det sista som blev kvar i huset.

Bor i Maria och Niclas stuga, vilken tur att vi har den!

Torsdag. Fredag och Lördag har vi städat men Lennart har också hunnit med en sväng med skoter upp till Aitelnas. Dåligt med snö är det här, hårt och isigt överallt.

Torsdag och fredag lunchade vi på Ammarnäsgården och det var så roligt att se och prata med alla 🙂 Roligast var när jag kom in och dagisbarnen satt och åt och en av dem, Undis, sken som en sol när hon såg mig och ropade glatt HALLÅ och vinkade med handen :). Värmer varmt i hjärtat.

Fredagkväll var vi bjudna på middag hos Clara och Jan. Supergod mat och en mycket trevlig kväll.

Idag har huset färdigstädat och vi är på middag hos Gunilla och Thomas. Ätit surkål för första gången och jag tyckte det var jättegott.  Nu var det ju inte bara det vi åt utan det blev både fläsklägg och entrecote och potatisgratäng.  Super gott. Cengiz är i Skellefteå med en del andra Ammarnäskillar och ser på hockey m m.

Idag då jag städade och var som mest kaffesugen , ja då kom min vän Bettan med kaffe och fika. Gott med goda vänner  🙂 🙂

I morgon eller på måndag åker vi tillbaks norrut igen. Men vi ses säkert snart igen!

Ha det bra alla vänner!

Se det snöar!

Av , , Bli först att kommentera 20

Oj, nu snöar det för fullt här!!

Enligt Yr.no ska det fortsätta hela Dan idag och hela morgondagen. Torsdag ser det ut att bli en fin dag.

Här packas det för fullt och körs massvis till Återvinningsstationen, inte klokt vad man sparar mycket onödigt! ”Kan ju vara bra att ha”, säger man och ändå står det oanvänt i flera år.

Vi har varit och slängt det vi skulle men lika fullt så har jag fyllt en stor låda till med saker som ska bort. Tur Henke har öppet till 18 ikväll  🙂

Ett litet Bildgalleri

Av , , 3 kommentarer 16

Till alla er!

Av , , 16 kommentarer 28

Under det sista året så har jag och Lennart pratat mer och mer om att vi kanske skulle ta och flytta tillbaks till Harads, men det har i regel bara blivit prat och ingen direkt handling. Men nu i början av september då Lennart var på älgjakt där och jag följde med till Harads så togs beslutet att flytta.Fick tag i ett bra hus i Harads och sålde vårat hus här och detta hände under mindre än en veckas tid. Så jag tänker att det var någon mening med detta eftersom det gick som på räls.

Lite vemodigt känns det förstås, vi har ju bott här i nästan tolv år så det är väl inte så underligt. 2007 i februari flyttade vi hit och den 2 mars öppnade vi Ammarnäs Livs, en affär som var nedlagd i ett år. Under tio år så kan jag väl säga att butiken var vårat liv, vi jobbade sex dagar i veckan och hade en veckas semester tillsammans varje år, ibland kunde vi även vara ledig något veckoslut.

Här får jag säga att vi är jätteglada över att Monica, Patrik, Sanna och Marcus tog över butiken och driver den vidare!

Men Ammarnäs och Aitelnas finns kvar och vi får nyttja min dotter Marias stuga hur mycket vi vill plus att vi har husbilen. Fyrhjulingen kommer vi att lämna här för den behövs inte i Harads. Det mest känsliga för mig är att flytta från Gunilla  🙁  men hon finns ju också kvar.

Då Niclas och Maria alltid brukar komma hit till Allhelgonahelgen så blir det så i år att Niclas kör upp en lastbil som vi fått låna av Svantes Vilt & Bär och vi packar allt i den under helgen. Så vi kan väl säga att vårat flyttlass går härifrån den söndagen. Sedan kommer jag och Lennart tillbaks för att städa ur huset som dom nya ägarna har tillgång till den 1 december.

Hur det blir med min blogg vet jag inte. Antingen slutar jag eller fortsätter med en mera personlig blogg. Vi får se!

Däremot blir det ingen mer Ammarnäskalender utan den för 2018 blev min sista!

Ett hjärtevarmt tack till er alla som följd min blogg under alla dessa år! Kram, kram, kram !

 

Vilken fröjd!

Av , , Bli först att kommentera 22

Idag åkte vi ner till Sorsele i några ärenden och vilken fröjd och lycka det var att åka vägen nu då den är helt färdigasfalterad!! Skönt att vägarbetet till slut blev av! Tummen upp!

Måste kännas skönt för våra busschaufförer med flera som kör denna väg varje dag!

Då vi kom hem från Sorsele var vi och Gunilla hem till Töje och uppvaktade honom på hans 65-årsdag!  🙂

 

——————————————————-

I lördags åkte vi upp till Aitelnas, en bit bortanför Lissobäcken mötte vi snön så när vi kom fram till stugan var det helvitt på marken men det regnade, som tur var,  bort under kvällen.

DSCN9032

DSCN9038

 

 

Vi gjorde inte så mycket ute på grund av det dåliga vädret men på söndagmorgon var det fint väder så då blev det lagning av takläckage i Stallet, uppdragning och rengöring av båten.

DSCN9041

 

DSCN9045

 

Nasto skällde älg men den for över på andra sidan älven och som tur är så är ju Nasto rädd för vatten så han blev kvar och dessutom är det ju jaktuppehåll nu, men han fick i alla fall skälla.

Jag kände att jag ville promenera i det fina vädret så jag tog hunden och gick till Höbäcken medans Lennart stannade kvar och städade efter oss.

Daniel Grundström har varit efter vägen med sin grävmaskin och lagat till där den blivit sönderkörd av tunga transporter av Länsstyrelsen. Det märks att Daniel är duktig som grävmaskinist för han hade gjort ett jättefint arbete!

 

 

 

Flänger och far!

Av , , Bli först att kommentera 20

Ja, nu sitter jag här i Harads igen! Åkte härifrån i måndags och är alltså tillbaks här idag 🙂

Lennart skulle ju jaga älg här i närheten denna vecka så då passade det bra för mig att hänga med hit. Jättefint höstväder hemma när vi åkte och ännu varmare här. Hoppas på några fler sådana dagar.

Jag och Maria ska åka in till Boden och ta oss en matbit någonstans.

Ha en trevlig lördagskväll 🙂