Min Resa

Träning – SH´BAM + Styrketräning

Testade för första gången SH´BAM. För mig var det så likt Zumba så jag upplevde egentligen inte någon större skillnad. (Små variationer finns alltid beroende på instruktör.) 

Jag frågade dagens instruktör vad som är skillnaden mellan Zumba och SH´BAM, Upplägget är lika, men Zumba är ett koncept från Zumba och SH´BAM kommer från Les Mills. Det är möjligt något mer hopp i SH´BAM.

Efter SH´BAM passet körde jag för första gången styrketräning på egen hand. Det fick förvånansvärt bra. Jag har tidigare tyckt att styrketräning är riktigt supertråkigt, men Ida, min personliga tränare, har hittat en bra blandning av övningar och inte ett allt för långt pass så att jag hinner blir less. Ida har lagt upp övningar med olika sorters maskiner, fria vikter och träna på gymboll.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Vera

    Jag har funderat på att prova sha bam också men vet inte om det är min kopp te om jag säger så..jag har provat Zumba och det var inte det roligtaste träningspasset jag haft. Men var det roligare?

    Jag läser din blogg..jag ska också gå ned i vikt..så heja oss:)

  2. Jessica Bos

    Svar till Vera (2012-04-18 07:32)
    Hej Vera,

    Heja, heja! Hur går det för dig?
    Vilka utmaningar har du mött på och hur hanterar du dem?

    Det är svårt för mig att tycka till om SH’BAM efter att endast testat en gång. Jag känner att jag behöver pröva några gånger innan jag vet om det är ett pass som passar mig. Men jag tyckte att det väldigt likt Zumba. Bästa sättet att veta är om du själv prövar. 😉

    Ett tips är om du inte gillar ett pass är ett testa en annan instruktör, om möjligt, eftersom känslan av ett pass kan variera beroende på instruktör (och egen dagsform).

    Lycka till,
    Jessica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.