Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Imorn ska vi på…

   …S- presentation och repskap och jag funderar på vad jag ska säga för att tydligt och klart förmedla vem jag är och vad jag vill med min medverkan på S-kommunlista. Fick man bara skriva ner nått och nån annan sedan läste upp det så var det väl ingen konst, men jag ser inte mig själv som nån talare direkt om ni förstår vad jag menar…Tja .. lite spännande känns det…
 
Varför har jag då valt att ställa upp på listan? Av flera anledningar, bla detta.
 
Jag har varit socialdemokrat i mitt hjärta sedan tidiga ungdomsår. I de tidiga tonåren var jag aktiv medlem i SSU under några år, men sedan tog andra delar av mitt liv över och politiken hamnade på hyllan. Skola, jobb, barn, familj bla.
Nu har min familjesituation förändrats så tillvida att mina barn har vuxit upp och flyttat ut, och jag har återigen tid att ägna mig åt intressen utöver min familj. Och vad kan väl vara roligare då än att återigen få engagera mig i politiken.
 
Ett annat skäl till att jag ställer mig till förfogande är att jag kände att jag kan inte längre sitta stilla och se på och kanske gnälla lite vid köksbordet , när det är så stora och omvälvande förändringar som sker i vårt samhälle, med nedmontering av välfärden och försämringar o våra sjuk- och arbteslöshetsförsäkringar. Utanförskapet bara ökar och borgarregeringen sänker skatterna för dom rikaste med lånade pengar. Man påstår att ungdomsarbetslösheten är en synvilla och tror att marknaden ska reglera sig själv…
Här i Vilhelmina har rått fullständigt kaos. Man har lyckats med den smått fantastiska bedriften att tvingas lägga budget 3 gånger under samma år och ändå har man ingen reda på finanserna. Man vet inte att prognosen för nästa år ligger på hisnande 20 miljoner back. Det kunde man lyssna på i torsdagens radiodebatt.
 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=109&grupp=9795
 
Det kan inte få fortsätta i 4 år till och vi måste ”man ur huse” för att stoppa detta vansinne… Tillsammans är vi starka och vi kan göra det och jag vill göra min del i det jobbet. Därför ställer jag upp på Vilhelmina Socialdemokraternas kommunlistan som nr 24.
Jag vill göra en insats där man finner att jag behövs, men om jag fick önska så skulle det nog bli frågor som rör barnens välmående. Barnen är det viktigaste vi har och dom ska vi vara rädda om.
Väl mött i Valstugan from måndag och i valokalerna den 19 september när vi går för att rösta på det Röda teamet, Socialdemokraterna.
 
Hej på en stund

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.