Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

PÅ tal om moderaternas nya sight…

…  där man  räknar pengar som man påstår att Juholt "ger bort"

( http://juholtssedelpress.se/ ), så  kan man läsa följande  i Leines Blogg ( http://leinejohansson.blogspot.com/2011/07/nymo-gor-hemsida-medan-juhlot-fixar.html

Kommer här i sin helhet …

 

 

#nymo gör hemsida, medan Juhlot fixar samhället

 

Moderaterna har nu snickrat ihop en hemsida som ska visa hur mycket Håkan Juholts löften kommer att kosta.

 
Så jag skulle vilja visa vad moderaterna i samröre med folkpartiet, kristdemokraterna, och centerpartiet har KOSTAT Sverige:
 
  • 50 000 utförsäkrade 2011 och Försäkringskassan mörkar hur mycket de får i ersättning.
    Det tjänar reinfeldt på och kan använda till skattesänkningar. LEINESBLOGG, Två
  • 220 000 barn lever i fattigdom i SVERIGE 2008!!! hur ser det ut nu med massuppsägningar 2008 HT och 2009 Regeringen reinfeldt bemödade sig inte ens samtala om krisen med IF Metalls ordförande Stefan Löfven trots hans brev och uppmaningar om krissamtal. IF Metall, LEINESBLOGG ,
  • Högre skatt på drivmedel 2007 trots löfte, och igen 2011 TROTS ännu ett löfte, LEINESBLOGG
  • Förändrad trafikförsäkring ca +700kr i skatt. Som inte används till detta utan går till reinfeldts regering SvD, LEINESBLOGG
Litet axplock av vad reinfeldts utopiska dröm från "Det sovande folket" och Radetzkis "slutliga plan"har åstadkommit i Sverige
 
Media: Af, Ex, Barometern, SvD, SvD, FMK, SvD, DN, DN2, Rapport, DN, SvD, AB, 1, 2, 3, Exp, 1, SKD NSK HD GP

Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnet. Egoism före demokrati, Ett stort misslyckande, Tungt ansvar – på oss, helt enkelt, Att styras av dårar, Demokrati är aldrig till salu, Moberg, Högberg

——————————-

Aftonbladets ledar blogg har ett lysande komplement till moderaternas "upplysningsblogg"

http://blogg.aftonbladet.se/ledarbloggen/2011/07/dagens-lista-juholts-olika-pressar

 

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

  1. Michaelsh

    Seriöst, har du belägg för dina uppgifter? Du hänvisar till en blogg, och till AFTON-bladet? Den tidningen är en av de absolut sista man refererar till – mark my words. Hycklar tidning… Du må ha en bra poäng men du blundar för vad Socialdemokraterna vill göra, de vill ha det som vi har det, det funkar inte i dagens värld, vi måste gå framåt som ett land. Barnfattigdomen existerade innan nuvarande regering också som för övrigt tagit vårt land genom en global finanskris! Det tror jag inte Socialdemokraterna med sin skuggiga budget klarat av utan att pressa mer pengar ur Sveriges folk :/. Du kanske tycker det är egoistiskt… men det är inte egoistiskt att ha mer av vad du sliter för! Det är feltänk i min åsikt, har man mer då konsumerar man mer som går tillbaka till marknaden som också försöjer fler. Det är en cirkel, istället för att som innan gynna staten, så gynnar vi nu privata aktörer som tar över statens ansvar. Vad är skillnaden?

  2. Kristina Norman

    Svar till Michaelsh (2011-07-09 00:41)
    Tja… Vad gäller källan Aftonbladet så kan du ha rätt, men nu var den länken inte tänkt som nått allvarligt. Om du har tittat in där så ser du att det är ett skämt. Och i mitt tycke mycket lyckat. Därför fick den hänga med. Vad gäller bloggen så finns där länkar och hänvisningar prydligt samlade på ett och samma ställe.
    Man kan ha olika syn på hur pengar ska prioriteras.
    och nu är det så att den där tusenlappen extra som utlovades försvann för vår del i andra utgifter som höjdes rejält så jag anser att det är en stor bluff. i vår plånbok fick vi ett minus på 200 kr efter att a.kassan och bilförsäkringen höjts. och visst är det egoistiskt tänk när man för några få hundralappar om det nu blev några, kan tänka sig att sälja ut dom svaga i samhället. sjuka,arbetslösa och gamla… och i förlängningen också barnen Har du blundat helt för dom försämringar som dessa grupper fått för att de som har det bra ska få det bättre…människor som fått gå ifrån hus och grund frö att dom drabbats av arbetslöshet eller sjukdom. Ännu värre öden har inträffat som jag inte tar upp här för det är saker som man inte gör politik av.
    Vi ska ha ett land där alla människor räknas. Vi ska vara ett land där vi har råd att bry oss om varandra. Vi ska vara ett land där alla är lika mycket värda… Socialdemokraterna vill inte ha det som vi har haft det. Vi vill gå framåt men det finns olika vägar att gå och vi väljer den vägen som innebär att vi också kan ta hand om våra medmänniskor…
    Gynna staten,säger du.Vad säger du då om bilförsäkringen som höjdes till det dubbla och pengarna gick rakt in i statens kassa,och ingenting har hänt med dom omfördelningar som skulle göras.
    Skillnaden när privata aktörer tar över vård,omsorg och skola är att det blir en fråga om att kunna betala för tjänsten och har du inte pengar så blir du utan… Vård,omsorg och skola är en rättighet för ALLA ska inte styras av plånbokens tjocklek.

  3. Leif Danielsson

    Michaelsh, du ger verkligen den typiske alliansaren ett ansikte!
    Ni bygger er tigerekonomi på en ren orimlighet, nämligen att en allt mer stegrad konsumtion och därmed gynnande av de ”liberala marknadskrafterna” är vad Sverige skall bygga sin tillväxt och framtid på. Jag ryser när jag ser hur inskränkta och blinda ni är.
    Vi konsumerar redan 1,5 ggr mer än vad jordklotet kan försörja oss med…har det gått er fullständigt förbi, eller gör ni som strutsen??
    Tillväxt behövs, men den måste komma via omställning av vår infrastruktur, dvs. järnvägssatsningar etc, via omställning till förnyelsebar energi av alla de slag, via ett förändrat levnadsmönster…
    Er lösning på framtidsproblemen är ett papegojliknande upprepande av ”ett femte jobbskatteavdrag” och sänkt restarurangmoms…vi skall tydligen äta oss smällfeta för att gynna tillväxten.
    Dessutom, att ensidigt gynna de som redan har mer än de kan göra av med är ren egoism och girighet. Det finns inga förskönande omskrivningar av vad alliansen har gjort i fråga om fördelningen av skattesänkningarna. Jag håller helt med Kristina, ni ljuger oss rakt upp i ansiktet när ni försöker inbilla oss att vi vanliga små människor tjänat en enda spänn på girighetens politik…Skäms!

  4. Svante Wendler

    Lennart; lätt att säga när man är självklar bidragstagare i dagens sverige. Vi som jobbar o sliter i hop till eran lön då? ska inte vi ha ngt att säga? Faktum är att jag trots ömmande muskler och leder jobbar många på för er sak!
    Det jag med många med mig säger är att arbete måste löna sig!
    Känner alltförmånga som skor sig feta på det svenska systemet.
    De som drar in pengar tilln staten borde ha ngt slags veto…

  5. fd sosse

    Nej, vad jobbigt! Tänk fritt, tänk nytt! Vi kommer enl 1sista, och alla us ha fler åldringar i framtiden, vilket kräver större social omsorg. Därför, ju fler privata jobb, desto fler skatte kronor, vilket i sin tur ger mer kommunala skatte kronor. Väldigt enkel matematik. Du måste sluta tro att S kan och är lösningen för norrland. S har inte gjort mer för norrland än ngn annan. Faktiskt, i Norge så oavsett politiskt block som styr så tänker man på Nord Norge, med lägre skatt, fördelning av jobb, etc. Det har inget parti el block gjort i Sverige! I almedalen sa Juholt bl a att ”tunnelbannan, miljon program omr ska renoveras” Vad tror du realisktisk ska komma till Vma 2014? Du måste ju vakna upp! Det bor ca 1 miljon norr om Dalälven, och resten ca 8 milj söder om dalälven, vart tror du att S söker stöd? Läs DN fredag……Vad gäller trafik skatterna, nej, jag har aldrig upplevt att S sänkt dessa för norrland, eller har du? Nämn då tidpunkt. Du talar om jobbskatte avdragen, vilket är enl dig en styggelse, men då S i Vma är i egen majoritet: varför har ni inte höjt kommunalskatten med motsvarande? Svar!

  6. Kristina Norman

    Svar till fd sosse (2011-07-09 22:41)
    OM du vill veta vad vi gick till val på I Vilhelmina och vann en övertygande seger på, så läs gärna vårt partiprogram 2011-2014
    http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Vilhelmina/Var-politik/Handlingsprogram-2011-2014/
    Jag är absolut inte ensam om att tro att vi kan bygga vårt samhälle till framgång med humana metoder där vi har råd med våra medmänniskor. Socialdemokraterna är en bred folkrörelse som sträcker sig från Norr till Söder… I Vilhelmina har vi tillsammans med våra medborgare tagit fram det handlingsprogram som jag hänvisar till och det är det vi jobbar efter… Vi har varit ute och besökt alla delarna av kommunen och lyssnat på invånarnas tankar och synpunkter.
    Nu när vi efter att ha vunnit valet 2010 har en betryggande majoritetsställning i kommunen betar vi av dessa punkter en efter en. Vi ska göra Vilhelmina till ett samhälle som det är roligt och att bo i. Det är många bitar som sak passa i pusslet och är inte gjort i en handvändning, men vi har bestämt oss.
    Jag vänder mig mot ditt säga att ”Du måste sluta tro på…” och ”du måste vakna upp..”
    Jag ”tror” inte… Jag är fullständigt övertygad om att vi KAN bygga ett samhälle där alla ryms och kan känna sig synliga.
    Jag måste inte vakna upp… Jag ÄR vaken och jag ser klart och tydligt hur borgarnas politik inte för oss framåt utan baklänges, till den tiden då en arbetare fick stå med mössan i hand och nicka och bocka för överheten, och när en arbetarfamilj fick bo i fullständigt nerlusade och undermåliga bostäder i sk statarlängor… Det är INTE dit vi ska !
    I Vilhelmina har vi börjat återuppbyggnaden igen,
    och 2014 ändrar vi riktning på politiken i hela Sverige och börjar gå framåt igen… och då får vi ju börja med att bygga upp det borgarna med moderaterna i spetsen har raserat.

  7. Kristina Norman

    Svar till Svante Wendler (2011-07-09 21:55)
    Svante Wendler : Jag är inte säker på att ditt inlägg hamnade på rätt ställe, men om det var så kanske du kan förtydliga vem du adresserar till ?

  8. Ivar

    Till fd sosse: Har du glömt att alliansen i Vilhelmina ville höja kommunalskatten med en krona, mycket mer än nödvändigt. Skatteuttaget skall vara rimligt och skatten ska gå till det gemensamma byggandet av landet inte till att göda överfulla fickor som nu.

  9. fd sosse

    Till Ivar: Jag är faktiskt inte bosatt i V-ma….om alliansen i V-ma ville höja skatten eller inte, kan jag inte svara på. Men oavsett politisk hemvist så är jag tyvärr övertygad om att Norrland inte är högprioriterade bland partierna. Vi blir färre och färre, och södra sverige växer. Här borde norrlands politikerna över parti gränserna samarbeta, istället för att låta partilojaliteten styra. Det är få som vågar släppa taget, tyvärr. För mig är politik att våga förändra. S har varit banbrytande, vågade ifrågasätta 1930 talets borgerlighet, men nu? Nu sitter man fast i gammal historia och verkar ha svårt att komma vidare. Kommer man vidare, så visst lockar det att åter rösta på S. Det krävs dock att S verkligen ser över partiprogrammet, vågar ifrågasätta bidragspolitiken. Varför är inte barnbidraget inkomstprövat? Är det enklare att ropa barnfattigdom? Sen vidhåller jag att jag störs när diverse kommunala, repr säger att jobbskatteavdragen är orsaken till att jobb inom vård, omsorg och skola försvunnit. Har en kommun dålig ekonomi så höj den skatten, gör något lokalt. Dessa verksamheter är rena lokala, kommunala verksamheter. Det är ju enklare att skylla på regeringen än sin egen lokala partigrupp. Det är mänskligt, kanske inte så kul att få hela samhället, grannar emot sig. Men hur fungerar demokratin då? Vem lockas börja engagera sig?

  10. Michaelsh

    Hej igen! Nej jag läser inte aftonbladet, det är som en förbannelse faller på mig varje gång jag går in på deras sida… Gällande två saker(Bilskatt och a-kassa) som jag märker berör dig personligen, det du ger mig intryck av nu är att du bekymrar dig mer för din egen plånbok när Sverige varit ett av de länder som klarat sig bäst genom den stora ekonomiska krisen(som fortfarande härjar i EU) utan att ha behövt offra liv och lem hos sitt folk för det. Detta hade vi aldrig klarat med en Socialdemokratisk finansman vid rodret… Vi hade tur att Alliansen satt vid makten denna gången, men vad händer nästa gång? Jag vet vilken historia som ligger bakom det socialistiska tänkandet och också att det är en väldigt känslig punkt för många i Sverige. Det är inte schyst att några få skor sig på andras bekostnad med kassa löner, men vi får inte glömma att vi också är en del av en större värld där en sådan hierarki existerar i många länder. Vi har också bland de högsta skatterna i världen i Sverige. Det är ett högt pris att betala för välfärden och jag villig att ha kvar den. Men jag vill samtidigt öppna upp för privata aktörer på marknaden men som samtidigt ska vara styrda av välgjorda regler. Ingen vill gå tillbaka till 1920 talet.. Det kommer vi heller inte att göra med alliansen tror jag, de vet vad folket vill. Sen gällande att folk har fått gå ifrån hus, de fick de innan också, vi kan inte rädda alla, vi kan bara försöka. Det känns tråkigt att säga detta men Vissa som drabbas av sjukdomar skulle tänkt på att ha en reservplan för detta, vi har alla ett eget ansvar att sköta vår del. Vi kan inte ständigt lasta staten för våra egna misstag eller olyckor- om nu inte staten verkligen är den skyldige. Sen får man inte heller glömma att det är inte Alliansen som styr till 100% i riksdagen om alla beslut som fattas där. Det litar jag på att du förstår också. 🙂 Privatiseringen demoniseras ofta – om sjukhusen byter ägare men systemet är som innan..? Hur skulle det vara då?

  11. Kristina Norman

    Svar till Michaelsh (2011-07-15 15:13)
    Hej igen!
    Jag tror vi kan konstatera att det finns två sidor på samma mynt. Liksom du verkar vara fast övertygad om din syn på saken så är jag det på min. Det handlar helt enkelt om en prioriteringsfråga. Jag betalar gärna skatt när jag vet att det går till dom som har det sämre ställt. och dom som behöver hjälp. Och Nej jag bekymrar mig inte så mycket om min egen plånbok längre för jag har lyckats banta min kostym och lever hyggligt trots försämringar.men jag motsätter mig skarpt resonemanget om att vissa skulle ha planerat bättre inför eventuell sjukdom. Det är ju faktiskt så i våra dagar också att folk inte tjänar mera än till det dagliga uppehället. Det blir inget över och hur ska dom kunna spara och planera för en regnigare dag när dom redan står i fullt ösregn? Nej Vi måste ha råd med en humanare politik. Vi måste kunna ha råd att bry oss om varandra på ett bättre sätt. Sverige har gått bra säger du. Vi ligger högt på rankinglistor efter världskrisen. Visst! Men vem har fått betala kalaset… Inte dom rika iallafall. Dom har fått det bättre och dom sjuka svaga har fått det ännu sämre…
    Ang. privatiseringen så är det alldeles för otydliga regler och man tillåts roffa åt sig skattemedel och stoppa i sina egna fickor och det är helt fel. Så länge det förhåller sig så är jag absolut helt emot denna hantering. Om reglerna ändras och alla kryphål täpps till hermetiskt så ska jag fundera på saken.;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.