Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

SV: Bollar eller fin middag…

…. Maria Kristoffersson (C) förnekar sig aldrig.

Populism är kanske hennes favoritord( ja … förutom "härskartekniker" då ) och hennes senaste blogg är ett typ exempel på detta..

Det bär mig emot men här kommer länken till Marias senaste inlägg :

http://blogg.vk.se/maria-kristoffersson-vilhelmina/2012/05/11/bollar-eller-fin-middag-753061

Och här kommer kommentaren som jag lade in, men vis av tidigare erfarenheter så vågar jag inte lita på att den kommer att läggas ut så  här kommer en kopia .

Maria!
Du jobbar med annat och är inte längre så insatt i kommunala angelägenheter säger du !

Du har varit involverad i detta med bollhallen sedan beslut togs om att den skulle byggas  före valet 2006.
Du har varit med och hindrat starten av bygget i 4 år.
Du är väl insatt i att man genom att bygga som man har gjort har kunnat lägga upp finansieringen så att det i slutändan blev ett billigare alternativ.
Du är väl medveten om att den gamla bollhallen dömdes ut av arbetsmiljöverket och att vi stod inför att betala dyra viten om vi inte åtgärdade detta problem som gällde både personalen som jobbar där och våra elever som ska vistas där. Det är ju deras arbetsplats också.
Måhända kan det vara så att ditt minne är kort, men det tror jag inte.

Vilhelminaalliansens förhalning av byggstarten kostade skattebetalarna 300000 kr . Det är vad barackerna som fick hyras in i avsaknad på lämpliga arbetsutrymmen för personalen kostade…

Den här invigningsveckan är inte bara en fest för oss röda som du vill påskina…
Naturligvis vill vi fira att vi äntligen, trots era försöka att förhala och sätta käppar i hjulen, har fått vår bollhall. Men detta program är också, framför allt , en del i en marknadsföringsstrategi som kommer att lyfta fram Malgomajskolan utanför Vilhelmina kommun och på så vis skapa större intresse för vår fina gymnasieskola och fler arbetstillfällen.

Man kan inte bara spara när tiderna är svåra. Man måste kunna satsa även i mörka tider för att stå rustad och klar i startgroparna när de ljusare tiderna kommer. Det vet vi socialdemokrater.

Din strategi  och Vilhelminaallliansens har varit och är tydligen fortfarande att spara och dra in tills vi inte har någonting kvar.
Och det här inlägget ser jag som ett oehört naivt försök till populism.

 

8 kommentarer

  1. Undrande

    Men Kristina rugguggla, tala nu om för alla VARFÖR ni politiker ska dit och äta för 100 000kr av skattebetalarnas pengar? Har inte du råd att betala själv? Var snäll och svara på dessa frågor utan att blanda in något annat!Även jag är glad åt sporthallen men förstår inte varför jag ska betala er mat, förstår du detta?

  2. Kristina Norman

    Svar till Undrande (2012-05-11 13:02)
    Det kanske är för att sådana som Maria försöker sprida missinformation som folk tror att vi politiker käkar för 100000 kr. Jag vet inte, men det stämmer inte…

    Den summa pengar ( 200000 kr )som är avsatt gäller för hela veckans evenemang. Dvs skolbarn från bya skolorna som bussats in för att få vara med på aktiviteter, guidade turer på kvällstid, logistik, annonsering, inbjudningar mm …och middag…
    Middagen är som alla andra aktiviteter som varit under veckan en del av en marknadsföringsstrategi, som kommer att lyfta Malgomajskolan och skapa jobbtillfällen.
    …och som sagts tidigare,det är långt ifrån bara politiker som deltagit på middagen. Bland kvällens gäster fanns ockå representanter från vårt föreningsliv. Dom som framgent, förutom skolan, ska nyttja lokalen på olika sätt. Gäster från våra närliggande kommuner. Dom som sedan ska möjliggöra samarbete och skicka sina barn att gå i skola hos oss. De som har arbetat med färdigställandet av bollhallen, vilka är många i olika led av entrepenörer och underentrepenörer.

    Nu har inte alla som fått inbjudan kunnat delta av olika skäl. och av den anledningen har jag skäl att notan för själva middagen inte kommer att uppgå till den beräknade summan som man tänkt från början. Vad jag kunde se ikväll så var det fler ””andra” människor som deltog i middagen än politiker.
    Jag har aldrig hört talas om tidigare att ett evenemang av den här arten( alltså marknadsföring) har arrangerats med devisen ”Vi bjuder på middag men du får betala själv.”
    Jag skulle ha kunnat förstå din frågeställning, om vi hade slagit på stort och fixat en fest bara för att fira, men nu var det inte så det var….

    …och som svar på din fråga. Jo, … jag kan betala min mat själv!

  3. Undrande

    Jag har aldrig hört talas om tidigare att ett evenemang av den här arten( alltså marknadsföring) har arrangerats med devisen ”Vi bjuder på middag men du får betala själv.”
    Skriver Ruggugglan…Men frågan vad ju varför vi skattebetalare ska betala er mat och dryck? Ni har ju drivit fram i olika instanser att skattebetalarna ska betala, min fråga är fortfarande varför ska JAG betala din middag dessutom med make eller liknande? Jag hade förstått mkt mer om det vore lokala idrottsmänniskor som tex Kjellan ifrån VIK m.m, så frågan är ganska enkel:VARFÖR ska skattebetalarna betala din/er middag för ca 100 000kr??? Dock ska du ha all heder att du svarar, inte många gör det och framförallt inte Å.N..

  4. Kristina Norman

    Svar till Undrande (2012-05-12 01:05)
    Men jag skulle vilja veta en sak….
    Om det nu är så att vi ska ha ett evenemang som ska genera att människor börjar intresera sig för vår kommun och vår skola. Vilket intryck tror dum att dom skulle få om det skulle vara två köer . En för bjudna som blir bjudna och en för bjudna som egentligen inte är bjudna….

    För min del skulle intrycket bli att ’här har vi en part som egentligen inte har råd med det här’ …det skulle få ödesdigra konsekvenser för kommande samarbeten. Bara det här samtalet som du o jag har känns en smula osmakligt i det hänseeendet. Vi har olika konton som ska investeras och sparas på olika sätt sett utifrån vilket kontom det handlar om.
    Som sagts tidigare … Om 2 (två) elever kommer att börja på vår fina skola pga av detta så har detta evenemang sparat in sig.

    Och många av våra eldsjälar var med igår…. Alla hade en mycket trevlig kväll.enda smolken i bägaren är nänniskor som försöker ondgöra sig och på nått sätt sprida okunskap om händelserna kring detta evenemang. Idag har det varit full med människor som tittat på bla fotbolls match mellan politiker och VIKs tjejer och man har haft provstationer i hela hallen där alla kunnat prova på olika sporter…
    jag är fullständigt övertygad om att detta är en bra och lönande satsning för kommunen.

  5. Undrande

    Men detta är ju direkt löjligt, förstår du inte min fråga eller vad? Om nu kommunen vill marknadsföra sporthallen så räcker det väl med att Viveka och vice ifrån kun bjuder in representanter ifrån andra kommuner för visning och ev middag på hotellet eller liknande, sedan för den delen så är det inte höjdare ifrån andra kommuner som ska söka linje/skola utan ev elever ifrån de kommunerna, de eleverna NÅR NI INTE på detta sätt eller hur? Blir så extremt irriterad varför sådana som du eller andra på fullmäktige som aldrig går upp o säger nånting sitter och äter en middag för närmare 100 000kr som skattebetalarna SKA BETALA!!! Sedan försvarstalet som ni kommit överens om att BARA om 2 elever väljer malgomajskolan går det ihop är vilseledande.För det är fortfarande 100 000kr som går rakt i era magar.Pengar som kunnat användas till att locka andra elever eller vården för ex.

  6. Kristina Norman

    Svar till Undrande (2012-05-12 19:14)
    Jag håller med dig !
    Det här är löjligt!
    Vi ser saker på helt olika vis. Jag har försökt förklara hur jag ser på saken och du vill inte förstå… Fine!
    Då kan jag inte säga så mycket mer.
    Läs gärna Vivekas förklaringar på Sossebloggen…
    Ha ett bra liv!
    Vänliga hälsningar….
    Kristina

  7. Undrande

    Så svarar man när man inte kan argumentera eller blir svarslös.FEGT!!! Om du mot förmodan skulle glömma frågorna du som är ”förtroendevald” (!?) så titta igen..

  8. Kristina Norman

    Svar till Undrande (2012-05-12 23:38)
    Så när du utrycker en åsikt , då är det din fulla rätt. Men om jag uttrycker en annan åsikt, som är motstridig till din, så är jag feg?
    Nu är det inte bara löjligt, nu blev det plötsligt komiskt också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.