Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Kommentarer

Konversationer kan halta betänkligt och missförstånd kan uppstå om man  får läsa en ensidig konversation, då hälften inte publiceras. Så nu lägger jag ut den här så att man kan läsa den i sin helhet…

Och nu vill jag säga på en gång så att inte någon får för sig att ödsla sin tid i onödan. Kränkande tillmälen och ordval göre sig icket besvär  i min  kommentarsfunktion. sådana kommentarer hamnar i dumtunnan direkt utan vidare åtgärd. Det är nämligen så att, som jag har påpekat tidigare, även min mamma läser min blogg, så en viss måttfullhet …torde vara av nöden tvungen!

Kommentarer till Marias Blogg alltså

http://blogg.vk.se/maria-kristoffersson-vilhelmina/2012/05/11/bollar-eller-fin-middag-753061/#kommentarer

NR1 Kristina Norman säger:

Du har varit med och hindrat starten av bygget i 4 år.
Du är väl insatt i att man genom att bygga som man har gjort har kunnat lägga upp finansieringen så att det i slutändan blev ett billigare alternativ.
Du är väl medveten om att den gamla bollhallen dömdes ut av arbetsmiljöverket och att vi stod inför att betala dyra viten om vi inte åtgärdade detta problem som gällde både personalen som jobbar där och våra elever som ska vistas där. Det är ju deras arbetsplats också.

Vilhelminaalliansens förhalning av byggstarten kostade skattebetalarna 300000 kr . Det är vad barackerna som fick hyras in i avsaknad på lämpliga arbetsutrymmen för personalen kostade…

Den här invigningsveckan är inte bara en fest för oss röda som du vill påskina…
Naturligvis vill vi fira att vi äntligen, trots era försöka att förhala och sätta käppar i hjulen, har fått vår bollhall. Men detta program är också, framför allt , en del i en marknadsföringsstrategi som kommer att lyfta fram Malgomajskolan utanför Vilhelmina kommun och på så vis skapa större intresse för vår fina gymnasieskola och fler arbetstillfällen.

Man kan inte bara spara när tiderna är svåra. Man måste kunna satsa även i mörka tider för att stå rustad och klar i startgroparna när de ljusare tiderna kommer. Det vet vi socialdemokrater.

Din strategi är att spara och dra in tills vi inte har någonting kvar.
Och det här inlägget ser jag som ett oehört naivt försök till populism.aria!
Du jobbar med annat och är inte längre så insatt i kommunala angelägenheter säger du !

Du har varit involverad i detta med bollhallen sedan beslut togs om att den skulle byggas före valet 2006.

Nr2 Maria Kristoffersson säger:

Kristina. Ja, jag såg till att vi sparade så att det udnerskott som kom med den ekonomiska krisen kunde hanteras i kommunen. Jag tog ansvar!

Hallen har inte blivit billigare att bygga, det är medel från vattenkraften som möjliggör fiansieringen.

Jag är fullt medveten om varför vi var tvungna att åtgärda hellen och jag tycker det hade varit bättre att göra på ett annat sätt.

Du för fram en väldigt naiv omvärlddsanalys i det du skriver. Sanningen är den att det finns dubbelt så många gymnasieplatser i länet jämfört med hur många ungdomar det finns. Om du söker dig in på tex tillväxanalys hemsida så finner du underlag för vad som väntar kommunerna.

Kommunen kommer att behöva skära rejält i sin budget inom alla områden och nya alternativa lösnignar måste fram. Att tro att förvatlande och bevarande är lösnignen för framtiden sätter oss i en allt sämre sist jämfört med andra kommuner. Vad är det som gör att Storumns kommun går så bra? Storumans kommun kör om Vilhelmina kommun i samtliga strategiska frågor. Vilhelmina ligger långt efter andra svens akommuner i samma läge i varje mätning som görs och ligger bland de sista kommunerna i alla jämförande mätningar. Det är verkligheten och det rår inte ett sporthallsbygge på.

NR3 ( ej publicerad kommentar)

    • Hej Maria ! Tack för att du lägger ut min kommentar och svarar.

     

    •  

     

     

    • Hmmm…Några frågetecken hopar sig när jag läser det du skriver…

     

     

    • 1. Det underskott som kom med den ekonomiska krisen kunde hanteras i kommunen…!!!

     

     

    •  

     

     

    • Ja ,det är alltså därför vi har ett underskott på 17 miljoner som kvarstår sedan din tid som kommunalråd.

     

     

    •  

     

     

    • 2. Ansvar! ???

     

     

    •  

     

     

    • Jag säger bara en sak …Regnbågenärendet!

     

     

    •  

     

     

    • 3. Platser vs sökande ungdomar.

     

     

    •  

     

     

    • Var läser du in att jag har gjort den "naiva" omvärldsanalysen? och… Menar du att vi ska strunta i att ta upp konkurrensen och lägga ner…?( Här vill jag dessutom påstå att Maria som är väl bevandrad i Härskartekniker,något som vi inte kunnat undgå att få veta  alla de gånger när hon har iklätt sig offerrollen,  själv tar ett grabbatag i den ädla konsten, genom att insinuera att jag inte skulle ha kunskap om den sk "omvärldsanalysen"… Bra gjort Maria! Visa vad du kan ! Egen kommentar utanför inlägget)

     

    Nr 4 Maria Kristoffersson säger:

    Vi har helt olika verklighetsbeskrivningar du och jag. Att spara in på ytor och inte bygga mer kvadratmetrar är fortfarande ett av de viktigaste sätten att minska kostnader i en kommun. Det kommer att bli tufft att prioritera i budget för skolorna när de ska lägga mer kostnader på lokaler. Pengar somd de måste spara någon annan stans.

    Hanteringen sedan 2000 har inte varit bra i det här ärendet och det finns många förklaringar till det, inte bara vilka partier som styrde, Det är förståerlig när man känner till det kärva ekonomiska läget i kommunen och vilka tuffa år det varit och fortfarande är då det gäller ekonomi.

    Vi prioriterar helt enkelt olika och har olika bild av framtiden.

     NR5 ( mitt senaste svar på Marias inlägg, ännu ej publicerat )

    Tråkigt att du väljer att inte lägga ut min kommentar. Jag lägger den på min blogg istället så att man kan läsa vad det är du svarar på … Så även denna kommentar…

    Jo… vi har olika synsätt. Det är sant. men om man sen snitsar till fakta i skrift för att det ska passa ens synsätt bättre då känner jag att det måste bemötas. Det är det jag gör.
    Vi har sparat in på stora ytor genom att vi har kunnat avyttra flera andra lokaler och omfördela och samordna. Både tex Judo, Corpus har i dagarna flyttat in i de lokaler som nu finns tillförfogande där uppe och efter samtal  med representanter från berörda parter så vet jag att man är mycket nöjd med det nya arrangemanget…

    NR 6.  (Min kommentar på denna blogg)

    Jag är faktiskt lite förvånad på din negativa analys Maria… Det känns lite oprofessionellt. Tänk om det faktiskt är så att det blir bra utan att vara på ditt sätt ????

6 kommentarer

  1. Lotta

    Bra Kristina!!
    Äntligen har Vilhelmina fått en idrottshall som alla, gamal som ung kan utnyttja.
    Varför vill inte den borgliga oppositionen att våra barn och vi andra, vi äldre mfl, som kan ha glädje av hallen få ha det?? Den gamla utdömda hallen kanske vore ett bättre alrnativ???
    Det har nu blivit princip av saken.. undrar bara.. kommer de (opposionen) nu att hindra sina barn att vara med på olika idrotts samanhang i nya hallen hädanefter? Eftersom bollhallen blev/var så ”fel”???

    Hälsning å kram! från Lotta

  2. Kristina Norman

    Svar till Lotta (2012-05-14 17:12)
    Tack Lotta!

    Nej jag tror inte att oppositionen kommer att hindra sina barn att delta i aktiviteter på bollhallen… Dom allra flesta inser nyttan och glädjen med våra fina bollhall…
    Oppositionens representanter som bevistade invigningen i fredags var då nöjda och glada och ingen hade något att invända under planeringen av evenemanget heller. ( PA hade ett annat förslag som röstades ned, men motsatte sig inte direkt det förslag som slutligen togs till beslut.)
    Att några nu försöker framställa saken i negativ dager beror nog mest på att det finns mycket prestige i det hela.
    Några tycker också att det är helt ok att ikläda sig offerrollen och samtidigt ägna sig åt olika sorts tjuvnyp med inkorrekt fakta. Det är synd, för det drabbar ju bara den som ägnar sig åt den sortens lekar.
    Kram till dig också
    Kicki

  3. Greta

    ”Lotta” skriver om den ”borgerliga oppositionen” och då förstår jag att man inte menar PA som ju i sammanhanget framstår som en vänsteropposition då man insett att hallen bör byggas men motsatt sig att kosta på invigningen en massa som istället kunde ha satsats på sommarskola eller förskolerenoveringar. Det är en sådan ”vänster” som behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.