Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Bilder från Rörström – S Gränsmötet 2012

Vackert med röda fanor !

Jens Nilsson , Europarlamentariker från Östersund höll ett varmt tal om Socialdemokratins betydelse för ett starkt samhälle, som hela landet och alla medborgare ska rymmas i ….

Helen Pettersson, ABF ordföranden, äntrar scenen och gör ett högtidligt och entusiastiskt tal… 

Ett mycket talande citat från Ernst  Wigforss,Har vi råda att arbeta? från 1932:

Man är på god väg att ta bort all förnuftig mening i kravet på att spara, och man gör det svårare att hos många människor vinna gehör för sådan sparsamhet, som är både klok och nödvändig. Det är inte troligt, att alla som med gillande upprepar talet om att vi måste spara och därför inte kan skaffa arbete åt de arbetslösa, har gjort klart för sig vad deras ståndpunkt innebär. Den leder nämligen rakt fram till den fantastiska slutsatsen, att arbete är en lyx, att arbete åt alla medborgare är något man kan kosta på sig i rika och välmående samhällen, men som långt överstiger krafterna hos ett fattigt land som Sverige, och över huvud taget hos alla de av krisen drabbade länderna. Ju svårare krisen blir, ju mera arbetslösheten växer, desto mindre blir inkomsterna i hela samhället, desto mera måste alltså kravet på sparsamhet skärpas, och desto omöjligare skulle det bli att sätta i gång arbeten. Inför den växande arbetslösheten skulle medborgarna alltså bekymrat men undergivet säga till varandra: Vi är för fattiga för att kunna arbeta. Och ju fattigare vi blir, desto mindre har vi råd att arbeta. Det finns inget folk med sitt sunda förnuft i behåll, som i längden kan slå sig till ro med en ekonomisk visdom av detta dårhusmässiga slag.

 Vidare talar Helen om utvecklingen i dagens utbildningsväsen, om vikten av att kunna konkurrera med utbildad, kvalificerad arbetskraft  vs billigare arbetskraft med sämre utbildning. Vikten att det livslånga lärandet. Vikten av att organisera sig.  "Samla, Bilda , Påverka!"

Samtals seminarium med Gabriel Wikström, Jens Nilsson och Helen Pettersson…Moderatorer från SSU

Intresserade åhörare på våra Samtalsseminarium.

Gabriel Wikström, SSU Förbundsordförande höll ett riktigt brandtal om Socialdemokratins uppgift och mål. hur vi bör förhålla oss gentemot borgarnas planlösa ickevisioner och hur vi vinner valet 2014.

Ännu ett Samtalsseninarium med Kommunalråden Gudrun, från Strömsund, Greger från Dorotea och Håkan Juholt, riksdagsman från Kalmar och fd partiledare S.

Hur vinner vi valet? Hur får vi ungdomar att komma tillbaka till våra bygder efter utbildning? Levande landsbygd/ inland. kommunikationer och infrastruktur i hela Sverige, var några av ämnena. Många kloka ord. Mycket givande och intressant.

Dagens absoluta höjdpunkt var förstås Juholt tal. Varmt , engagerat, från hjärtat och utan manus talade han om den dagsaktuella situationen i politiken. Vart är på vi väg om vi fortsätter den inslagna borgeliga vägen? Vad får det för konsekvenser för våra medborgare som inte faller inom ramen för borgarnas standardstatus? Vad får det i sin tur för konsekvens för oss alla ? Socialdemokratins vägval och mål. Hur vill vi att Landet Sverige ska se ut i framtiden? Gemenskap, jämlikhet, solidaritet, frihet. …och många andra saker….

Intresserade , engagerade människor lyssnar till kloka ord från våra talare.

Vi samlas runt talaren. Håkan Juholt. Solen strålar och värmer. Gemenskapen värmer och det råder en stämmning av förvissningen om att nästa val, då sparkar vi ut regeringen Reinfeldt och påbörjar förändringens tid. Vi ska tillsammans utveckla vårt land till ett land där alla har en plats, en uppgift och ett mål. Alla ska få chansen att nå sin absoluta potensial och tllsammans kan vi ge varandra frihet. Genom jämlikhet och solidaritet och lika värde!

Vilhelminas "starkeman" KG Abramsson  och den karismatiske Håkan Juholt lyssnar på underhållning av Ran Svanlund och diskuterar.

…och bara för att det var så ROLIGT så lyfter jag in denna bild igen…Två djupt RÖDA själar som möttes och genast fann gemenskap i vår socialdemokratiska övertygelse.

Vilken Härlig dag !!!

 

http://www.vk.se/684663/juholt-pa-legendarisk-plats

2 kommentarer

  1. Emil Wallin

    Hej kristina!

    Va trevligt att du förmedlat det roliga som hände i Rörström i helgen. Ett mycket bra reportage, själv blev jag ombedd av SVT(Västerbottens nytt)att skicka några kort med korta komentarer.

    Socialistiska kramar/Emil

  2. Kristina Norman

    Svar till Emil Wallin (2012-08-19 16:54)
    Hej Emil. Tack för det! Roligt att du uppskattar min blogg.
    Och det var roligt att träffas igår. 🙂
    Ser fram emot att få se ditt svt reportage
    Vi ses på barrikaderna!

    MVH / Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.