Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Samsyn, Öppenhet , Transparens …

Skriver Maria Kristoffersson om i sin blogg idag…

Vi hade en kort ordväxling på hennes kommentarsfunktion i bloggen "Kan hela landet leva?" . Jag hade en liten fundering om vad som jag uppfattar en attitydförändring i centerns devis från Fälldins tid  " Låt hela landet leva!"   Diskussionen gled in på andra ämnen, naturligt nog och den sista kommentaren som jag skrev vågade inte Maria lägga ut. Istället kom en blogg med ovan nämnda rubrik… Det i sig är ju en paradox i och med att hon inte lägger ut min kommentar…Hon gör som hon vill i sin egen blogg, förstås, det har vi ju konstaterat förut, om ni har tagit del av de kriterier som Maria har för att lägga ut kommentarer…

1. Hon ska veta vem det är skriver

2. Det får inte vara otrevligt

3. Håll dig inom netiketten

Hon vet vem jag är… jag är inte otrevlig… och jag håller mig inom netiketten.

Men… vis av tidigare erfarenheter, när jag inte fått komma till tals i hennes kommentarsfunktion , så har jag sparat kommentaren, och jag gör också som jag vill i min blogg, så här kommer kommentaren.

NU gör du samma som du anklagar och kritiserar oss socialdemokrater för… "Nån annan rår för att det ser ut som det gör. och det är ju förstås sossarnas fel allting."
" Det är sossarna som skapat Stureplanscentern…(???)" Det är inte alls er egen politik, som mer och mer börjat gynna storstadregionen framför landsbygden
" Ifrågan om Vilhelmina så är det vårat fel att oppositionen är manglad(???)"
Det beror inte alls på det fullständigt förödande valresultat som oppositonen genomled …som berodde på er egen politik (???)… Folket talade! Så enkelt var det! Valfullmäktige hade ingenting med valresultatet att göra.
Det är ni själv som har kapat era fotknölar, med den politik som ni förde under förra mandatperioden och jag tycker att du sviker dina oppositionskamrater med att ständigt elda under grytan och försöka skapa missämja, och inte ger dom den cred som dom förtjänar.
TEX…När media tog kontakt med dig och började fråga om situationen i DSL,hade det rimliga varit hänvisning till ER gruppledare Ingrid Ericsson istället för att "svara så gott du kunde "(Dina egna ord).
Ingrid har fått samma information som alla andra i frågan och torde varit den som bäst kunnat ge Vilhelminaoppositionens syn på saken. Du är ju inte involverad i Vilhelminapolitiken på samma sätt längre.
När det gäller förtroendemannautredningen så har vi socialdemokrater tagit långtgående åtgärder i vår utredning för att samspel och samarbete ska fungera så bra som möjligt. Vi ser också en svag oppositon som ett problem,men vi kan knappast skyllas för att ni led ett uselt valresultat.
Det var ni som i er förtroendemannautredning kom fram till att det inte behövdes nått oppositionsråd. Där tappade oppositionen en del insyn… men var det sossarnas fel? Nej inte alls ! NU finns det anordnat ett system genom first class som ska ge oppositionen tillgång till samma information som majoriteten har tillgång till. Vad oppositionen sen gör med den informationen är upp till dem.
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.