Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Reflektioner!!!!????

 

 

NU drar den här personen in ordet FUSK i "frågan/ämnet"!

Ska jag tacka och ta emot för den med och fortfarande bara vara TYST ! ….eller ?????

 

Mera reflextion

 

 

Nej Kristina. Inte röstar jag på alliansen, ej heller på SD! Du tycks glömma att partiet heter "Arbetare partiet Socialdemokraterna" Vi är faktiskt många S väljare som också gillar att fusk mm ses över. Redan när Maj-Britt Lööv var S märkt minister kom uttaladet att se över fusk, bidrag mm, har du glömt det? Till sist, om du undrar varför jag svarar via tyck till så beror det på att jag inte faktiskt vågar skicka min e-mail adress annat än till VK. Risken för utfrysning föreligger.

 

 

 

 

 

Nä jag undrar inte alls varför du svarar via tyck till. Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag skrev mot en okänd människa som du gör…Jag är fullt på det klara med varför du vill vara anonym.

Att jag heller inte gillar fuskare heller och tycker att man ska ha ett kontrollsystem "goes without saying"

Det är inte första gången som min personliga status som varande sjukpensionär ufrågasätts. Det händer med ganska jämna mellanrum, och oftast i samband med att jag "stuckit ut näsan" i någon politisk fråga… När man inte har argumeneten kommer påhoppen. Det är en liksom en symbios.

Dom som skriver dessa "kränkande" kommentarer gör det alltid i skyddet av anonymitet. Dom känner mig inte överhuvuvdtaget och kan därför inte ha en susning om hur jag mår eller vad jag har för förmågor. Men likafullt känner man sig berättigade att ifrågasätta mig på det personliga planet. Det här är en konstig företeelse . Man anser på fullaste allvar att man har rätt att ifrågasätta mig och den person jag är . Och varför ? Därför att jag har en åsikt och säger den högt, och därför att man inte klarar av att hitta motargumeten till min åsikt…Då kommer påhoppen och ifrågasättandena på min person…

Möjligen, om man ska försöka vara positiv, och det har jag lärt mig att man ska vara, kan det vara så att mina texter är så skarpa och smarta att dom här människorna inte kan tänka sig att jag skulle besitta några som helst oförmågor… Kan det va så? 🙂

 

Tyvärr är det nog snarare så att man har dragits med och anammat den borgeliga inställningen att som introducerades med Reinfeldth &co 2006 , att alla sjuka är fuskare och och att sjukersättning är ett bidrag. Och nej, den inställningen hade inte sossarna när dom började sin utrdening i frågan…

Därmed har man lyckats med att sätta likhetstecken mellan orden sjuk och fuskare. Om man upprepar en sak tillräckligt många gånger så blir det till slut en sanning. Schlingman kanske inte var den som uppfann det begreppet, men han har sannerligen sett till att uttnyttja sig av fenomentet, med stor framgång.

Nån som kommer ihåg att varken sjukersättning eller a-kassa är bidrag…? Det är FÖRSÄKRINGAR som vi har avstått pengar till, ur vårt löneutrymme… MEN…Inget jobb inget "Jobbskatteavdrag", inget "RUT"…. att DET inte kan räknas som nått annat än subventioneringar och bidrag för dom som har det bättre ställt är det nog få av dom som uppbär det som tänker…För vilka är det som får bidra till dessa jobbskatteavdrag och dess RUTbidrag, nu senast LÄXRUT? Jo det är sjuka och arbetslösa, för det är därifrån pengarna kommer.

 

När det gäller trakasserier ,hot och våld mot förtroendevalda politiker kom en utredning i dagarna som lämnades till ansvarig person i regeringen … Intressant läsning som man kan ta del av här.

 

 

Det smärtar mig djupt att den här cyniska och borgerliga, eller ska jag säga moderata, synen på våra medmänniskor sprider sig fortfarande och kryper in i de socialdemokratiska leden om man får tro på vad vår , dagens anonyme skibent, säger… Nu kan man ju också vända på steken och undra om det är en borgare som skriver så för att underminera socialdemokratin??? Liksom "två flugor i en smäll"- principen????

 

Men om det är så, så har då jag svårt att se att vi ska få en bättre framtid… Då är frågan om vi har någon framtid överhuvudtaget. Våra föräldrar och förfäder som byggde upp vårt land, med blod , svett och tårar och gav oss ett välfärdsland och väldigt bra liv. Vi kan inte vara nog tacksamma för det. Men våra barn kommer inte att vara tacksamma mot oss… – Ni sabbade alltihopa, kommer dom att säga. Hur kunde ni sabba alltihopa?

 

@

 

DEn Misstro och misstänksamhet mot medmänniskor, som skapats av den orättvisa politik som moderaterna anför, förstärks av den otrygghet och oro som råder i samhället i stort.. Jag tror, Tyvärr, att det är detta som håller Sd på en konstant/ ökande nivå trots deras ständiga skandaler. I dessa oroliga tider med ekonomisk oro i världen,ständiga och ökande varslevågor , en ökande arbetslöshet .Här har vi en regering som sitter på sin arslen och väntar på att det ska gå över. Socialdemokratin kämpar fortfarande med sina "demoner" efter valförluster och interna stridigheter och lyckas inte nå ut med sin politik. Med ständig oro och missnöje rullar gardinen ner över horizonten och lägger ut dimmor framför helheten för många. Folk behöver uttrycka sitt missnöje och då är Sd ett solklart alternativ för många…

 

 

 

 

 



 

 

 

7 kommentarer

  1. Petter

    jag såg den här insändaren också. jag tolkade den på helt annat sätt, inte något personligt, utan bara bra att det granskades fusket. Synd om du tar åt dig av all skit som skrivs?

  2. Kristina Norman

    Svar till Petter (2012-12-11 15:36)
    Med tanke på att kommentaren är en fortsättnig på en tidigare kommentar där min personliga status ifrågasätts ,och som jag har lagt ut i en tidigare blogg, så är det svårt att inte ta åt sig.

    Jag vill visa på hur folk beter sig i skyddet av sin anonymitet och hur skyddade man tror sig vara under sin osynliga mantel. Läs den sista meningen i inlägget och jag citerar
    ”om du undrar varför jag svarar via tyck till så beror det på att jag inte faktiskt vågar skicka min e-mail adress annat än till VK. Risken för utfrysning föreligger.” slut citat

    Man tror alltså på fullaste allvar att är det OK att ifrågasätta,misstänkliggöra och anklaga andra människor hur som helst… men man vågar inte stå för det man ”säger”…

    Jag tycker att din reaktion är något anmärkningsvärd faktiskt.
    Du tycker att det är synd att jag tar åt mig av ”all skit” som skrivs, och du reagerar inte på kränkningen mot mig…(???)
    Jag tar inte åt mig av ”all skit som skrivs” , men hur tycker du att jag ska reagera på skiten som riktas MOT mig? Hur reagerar du själv om du blir bemött så ???

  3. Kristina Norman

    Här är ytterligare ett exempel på hur man vränger en åsikt till ett angrepp mot personen … slut på argument ??? Ja det vill jag påstå!

    Hämtat från twitter. Ett RT från en känd Vilheminacenterpartist…
    Ett RT ( retweet) är när man vidarebefordar twittrarna som man sympatiserar med.(info för er som ännu inte twittrar)

    När etablerade politiker i toppskiktet, ägnar sig åt den här sortens hantering kanske man inte ska ha så stora förhoppningar på resten av befolkningen.

    Johan Fälldin‏@johanfalldin

    Ohly kallar en skattesänkning för en subvention. Jag kallar honom för kommunist. Undrar vem som är närmast sanningen… #svpol

  4. Anne

    Hej Kristina.. Vill bara skicka kram till dig.
    Bry dig inte om de få som skriver illa om dig, vi är många fler som gillar det du skriver.

    Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!!
    Kramar Anne

  5. Kristina Norman

    senaste kommentaren från tyckaren på jobbet

    sista reflextionen
    Jo, nog är jag arbetare sosse Kristina, o gammal ssu:are, dock inte i V-ma. Men det här blir sista reflextionen, dels har jag inte tid, med jobb och resor är jag borta mer än 10 timmar och har ingen tillgång till dator på jobbet. Jag hinner inte med blogg eller egen tvitter sida som du. Du känner dig kränkt. Vad tror du jag gör när du klagar på MIN yttrande frihet? Att påstå att jag är alliansare?. Jag skrev att det var bra att fusket granskades rent allmänt. Och tro det eller ej, vi är faktiskt ett antal sossar runt om i landet som tycker så. Alla S tycker inte som du. Nytt tvitter inlägg?

    tyckare när jag inte är på jobbet., 11 december 2012 kl 18.48.
    ………………….
    Mitt svar!

    Åhhhh!… du känner dig kränkt för att jag ”ifrågasätter din yttrandefrihet”… Det är din rättighet att kränka mig med personliga påhopp, men jag ska vara TYST! tycker du!
    Du känner dig kränkt för att jag påstår att att ditt tänk är borgerligt.
    Ja jädrans !
    Nu var det ju borgarna med moderaterna i spetsen som, introducerade tänket-” Är du sjuk så är du en fuskare”, med medföljande konsekvenser, så om du går och funderar i dom banorna, så kanske du måste ta dig en funderare på vad du håller på med. Att ta en titt på dig själv i spegeln, är inget dumt tips heller.

  6. Kristina Norman

    VK lägger inte ut mina svar på Tyck till har jag märkt så här kommer dom istället

    …………………

    Får ”tyckaren” tycka så?

    Lite skrattretande att KN klubben ger sig på en ”tyckare” som inte tycker som hon. Klart att han/hon likväl som de flesta får ha en åsikt som inte MÅSTE överenskomma med KN:s åsikt. Arbetslinjen har segrat klart i 2 val och måste respekteras vare sig man tycker om den eller inte, vi har faktiskt demokrati i detta fantastiska land, respektera detta! Annars har vi faktiskt betydligt större problem i Vilhelmina:Nämnligen sågen som ska läggas ner trots SCA går med vinst i Vilhelmina varje år utom 2012, de vägrar sälja, varför det? Det om något är viktigt att skapa opinon om.

    Demokrati forever, 12 december 2012 kl 23.10

    Re: Demokrati forever
    Nu var det inte frågan om arbetslinjen som var den stora stötestenen i den diskussionen utan en helt annan fråga som också du väljer att bortse ifrån… Blunda och se åt ett annat håll är en vanlig företeelse i dagens samhälle… Men inte mera acceptabel för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.