Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

C dementerar…

… Man tänker inte gå in i nått valtekniskt samarbete med Sd, säger man. Det känns gott att få läsa denna försäkran från Roberth Svensson, inkryssad på centerlistan. Han förklarar också att Annika Andersson blivit felciterad av VK. Det kan man också köpa, eftersom det tydligen är rätt vanligt att man blir det, när man har med VK att göra. Åke Nilsson blev tex felciterad, när man i rubriken skriver att han ”är chockad”

Men sen kommer det som får frågorna att börja mala igen…
På Maria Kristofferssons blogg kan man läsa följande:

Det som Åxå är sant är att vi I Centerpartiet har utsett två som förhandlar åt oss och dessa har fått tydliga direktiv från det medlemsmöte vi hade i söndags. SD är inte aktuellt att ingå i något valtekniskt samarbete med oss och jag har inte hört någon avvikande uppfattningen detta i Centerpartiet.

Hur SD sedan väljer att rösta i valfullmäktige är en annan sak och något som bara han som ledamot vet.

Maria är sannerligen en politiker uti fingerspetsarna. Frågorna jag ställer mig är följande.
1. Sd har i 9 fall av 10 röstat med moderaterna och alliansen de senaste 4 åren i riksdagen. Reinfeldt och hela den samlade alliansen har ändå hela tiden hävdat att man inte samarbetar med Sd. Devisen ungefär vi rår inte för att dom röstar som oss har gjorts gällande , utom vid den gången av 10 som Sd har röstat som socialdemokraterna. Då har hela den samlade alliansen vidhållit med en ”imponerande” envishet att sossarna samarbetar med Sd, vilket naturligtvis skulle vara lika felaktigt, givet att man ses utifrån samma måttstock vad gäller värdefrågor och människosyn.

Den sista meningen som Maria skriver (se citat med fet stil). Öppnar den för att alliansen i Vilhelmina ska kunna agera likadant i framtiden?

2. Har Maria en egen agenda igen, som hon inte har förmedlat till resten av partiet?
Ja, jag vet att det är fler än jag som undrar.
Nu vill Maria kategorisera frågor av denna typ, under rubriken ”snillen spekulerar” såg jag. Men det kanske skulle underlätta om damen kunde vara lite tydligare och inte uttrycka sig så jävla flummigt.

6 kommentarer

    • Kenneth Hellberg

      Självfallet så borde C och alla andra partier se till att SDs vågmästarroll försvinner, anledningen till detta är att jag inte gillar SD i grunden men framför allt att representanten för SD i Vilhelmina ej visat upp sig i debatten, knappt svarat på frågor från väljare utan har nästan helt tyst avvaktat valet. Ingen vet hur han kommer att fungera som politiker och vilka kvalitéer han besitter, att vilja väl kommer man inte långt med. Det enda jag har hört från SD i Vilhelmina är: bättre vård för dom äldre, mindre mobbing i skolan, rätt till deltid och heltid för offentliganställda (?) även bättre mat inom vården och i skolan, få hit företag och uppstart av gruvan i Stekenjokk…..frågan är hur detta ska genomföras och hur det kommer att finansieras. Att vara vågmästare kräver att man även är beredd på att ta ansvar för den kommunala ekonomin…har SD i Vilhelmina den kunskapen? Så för mig blir det att ge alltför stor makt till ett oskrivet kort…..är vi verkligen beredd att göra det? Vill vi det?

  1. Anneli

    Jag tror också att Maria har en dold agenda. Det är många saker som talar för det. Hon hade en dold agenda efter valet 2006 då hon gjort upp med Gunnar Hörnlund när hon skulle ta över kommunalrådsposten. Sedan de bloggar hon skriver och flummigt har svarat Kenneth Hellberg ger ett helt motstridigt intryck om vad som egentligen pågår i Centern. Att hon inte är klar och tydlig i sina svar på raka frågor gör en oerhört misstänksam, att hon kanske har ”en räv bakom örat”? När hon dessutom ringer runt och härjar med olika personer så undrar jag – är det hon som är satt på att förhandla för Centern? Man får intrycket att det är hon som styr Centern oavsett vad Robert Svensson skriver… Vilken förnyelse blir det med henne vid rodret? Vi är tillbaka till ruta ett!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.