Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Ställde en fråga…

…till Erik Axelsson som är Sds representant i Vilhelmina kommuns fullmäktige på hans blogg här på VK.

…..

http://www.dn.se/val/nyval-2015/den-leende-nationalismen/
Hej Erik!
Hur ser du på Björn Söders kommentarer i ovanstående intervju?

…..

Ledsamt nog väljer han att inte ens lägga ut min fråga i sitt kommentarsfält, och som svar på min fråga, i en konversation i ett annat ärende,  låter han meddela att han inte har för avsikt att kommentera därför att han ”har ingenting med det att göra” och rekommenderar samtidigt att jag istället tar del av en annan blogg i ämnet.

Vad jag undrar över är, om ”det” gäller för alla andra som har röstat på det här rasistiska och fascistiska gänget…. alltså att man ”har ingenting med det att göra”?

Jag gillar Erik, som person och människa. Han är en trevlig prick. och nu är det inte min mening att lägga ALLT ansvar på Erik för valresultatet i sin helhet. Han är en (1) person. Men… han är en av 800 000  personer som tack vare sin röst nu ÄR delaktiga i att, vi nu har ett fascistiskt parti, som 3e största parti i riksdagen, och en andre vice talman och en hel rad andra riksdagsledamöter, som fäller rasistiska och fascistiska kommentarer som andra byter skjortor.

Alla som har röstat på Sd har genom sin röst gett legitimitet till dom här herrarna, som nu vädrar morgonluft i sina framgångar och börjar visa sina rätta ansikten, och då duger det inte att säga att man ”inte har med det att göra” och kopiera in massutskick undertecknat Björn Söder om att han har  felciterats  (buhu…) och som vidare säger att, när man tagit del av principprogrammet så förstår man vad som menas…

Jag har läst Sds principprogram. Jag läser Sds principprogram igen….

Jag har inte missförstått nånting! Begreppet ”allas lika värde” betyder för mig just det. I Sds bok gäller helt andra premisser. Där delar man upp människor i folkslag, nationaliteter för att nämna några, och rangordnar betydelsen av alla dessa människor. Man talar om att människan består av olika ”essenser” (?) som inte går att undertrycka. (???..igen)

Jag tolkar texten som att Sd tycker att människan är den man är och det kan ingenting och ingen ändra på och därför ska man hålla sig till sina ”likar” för att annars blir det problematiskt i samhället….och i de fall där det finns olika ”likar” på samma ställe, så är det ”likar” som Sd identifierar sig med, som har företräde. Sd har i sitt principprogram deklarerat att dom står för ett ”vi och dom”-samhälle, där alla människor inte alls har lika värde.

Vi socialdemokrater har en helt annan livsåskådning. Vi tror att människan kan göra skillnad.

” Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid. Den viktigaste lärdomen av Socialdemokratins historia är denna: Samhället går att förändra!”

Samhället går att förändra. Vi har gjort det förut och vi KAN gör det igen! …och vi vill göra det tillsammans, därför att tillsammans är vi starka och alla människor har lika värde.

 

Min plan är att i några bloggar framöver att jämföra  de olika vägval som Sd och Socialdemokraterna innebär. Jag hoppas i alla fall det,  trots det smärre ”krig” som jag förnärvarande för med min nya dator om vad som är genomförbart och inte. ”Vi” har delade meningar om detta och om någon lösning ska komma tillstånd i denna konflikt så lär det bli jag som får ge vika… men jag är inte riktigt där ännu…Detta innebär bla  att jag inte kan lägga ut inkomna kommentarer. Ibland funkar det och ibland inte alls… Jag förstår att det är ett handhavandefel , men jag har ännu inte förstått vad skillnaden i handhavandet består av i de fall när det funkar …och när det inte gör det…

Detta är tvivelsutan, definitivt roten till de gråa hår som jag utvecklar i snabb takt…

Nåja…Lösning på detta dilemma kommer inom kort…hoppas jag verkligen… för om inte kommer väl håravfall som nästa symptom  … i stora testar emedan högljudda primalskrik framställs under högst primitiva former…

Såååådäääärrrrjaaaa!

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Kenneth Hellberg

    Om man är representant för ett parti och säger att man står bakom partiets politik så har man väl för fan med att göra om en politiker i toppen uttrycker sig rasistiskt, men tyvärr så fungerar SD precis så här….de varken vill eller kan ta debatten. Ynkligt på gränsen till patetiskt! Det handlar inte om han är en trevlig prick eller inte, det handlar om att han blundar för det uppenbara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.