Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Stå upp för den Svenska modellen.

image

Kaffe o kaka och/eller fruktkola bjöd vi på igår eftermiddag, utanför Coop på Plass’n.

Temat för vår aktivitet var den Svenska modellen. Du ska kunna leva på din lön!

Många samtal blev det. Trevliga och glada människor, trots vardagsstressen. Nästan alla var dessutom mycket taggade och förväntansfulla inför hockeymatchen, som man laddade för på olika vis.

image

Mycket diskussioner blev det också runt det faktum att Kaplan fått gå. Vi var nog rörande överens allihopa om att det var  ett bra beslut. Många uttryckte också tankar ungefär att :

– Vad i all världen har Miljöpartiet i regeringen att göra?   Det är en uppfattning som är mycket vanlig i den här landsändan.

 

… och några tyckte också att fler av våra förtroendevalda riksdagsledamöter med suspekta samrören med högerextremistiska organisationer borde fått gå. Nån rättvisa får det vara. Vilket jag håller med om helt och hållet.

Några uttryckte också besvikelse och otålighet över att effekterna av kursändringen i politiken inte fått större utslag. För lite och för sakta var omdömet om tex pensionärernas skatter…

Helt förståeligt med tanke på den nedrustningsfrenesi som borgarna ägnade sig åt under sina 8 år, och hur fort det gick att rasera så mycket av det  som byggts upp under drygt 100 år.

Men med det valunderlag som vi väljare har bjudit, med svagt regeringsunderlag och kompromisser som resultat, så tycker jag ändå att det händer väldigt mycket positivt i frågan om att vägvalet i vårt samhällsbygget.  Då säger nån att sossarna har inte gjort det och det … Osv …

-Nä … Kolla på vad borgarna raserade under 8 år. Den här regeringen har regerat i 2 år varav 1år med en borgelig budget, som satte stopp för reformutrymmet. Och dessutom sitter man ständigt i förhandlingsposition med Miljöpartiet med kompromisser och eftergifter som följd. Då går det inte då fort som man skulle kunna önska.

Vi får helt enkelt se till att rösta bättre nästa gång. Med en socialdemokratisk regering som har en klar majoritet blir det definitivt verkstad. Det tycker jag att man har bevisat redan. För om vi lyckas vända utvecklingen så här pass med det regeringsinnehav som nu ligger, hur mycket skulle vi inte kunna göra om vi hade majoritet då?

image

Kom visst ifrån ämnet lite … Nåväl… Vår kampanjdag blev en riktig bra dag. + 6 grader, lite blåsigt, molnigt med solglimtar som värmde oss då och då. Trevliga glada Vilhelminabor som mötte oss med glada tillrop och ibland skämtsamma kommentarer om hur sossekaffe egentligen smakar. En del lite tuffare, men ändå med glimten i ögat.

Jag har sagt det förut och nu säger jag det igen

Det är roligt med politik! Ibland är det fantastiskt roligt!

 

2 kommentarer

  1. olle

    Vad är den svenska modellen ??
    Lite framåt lite bakåt lite åt sidan , Löfven verkar helvimsig och har ingen rak linje.
    Miljöpartiet fullt av kvinnohatande extremister, blir nog bra det här med svenska modellen ,hehe

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

      Föreslår att du läser på lite. Den svenska modellen är väsentlig för vår välfärd. Borgarna har gjort sitt bästa för att rasera. Men nu tar vi krafttag för att bygga upp och vidareutveckla.
      Nästa val behövs röster för att skapa ett tydligare majoritetsförhållande. Då blir det ännu bättre verkstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.