Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Tankar på en måndag!

I Vilhelmina har vi 12 mil till närmaste BB. Bor man i nån av våra fjälldalar får man lägga till ytterligare 12-15 mil.

Själv var jag med mitt första barn ytterligt nära att föda i bilen. Vi hann in tack vare att alla hastighetsbegränsningar ignorerades med ungefär det dubbla, och med några få minuter tillgodo föddes min dotter PÅ BB och INTE i taxibilen. Jag hade ynnesten att få ha en barnmorska med på färden, den sista halvan av vägen, så jag var egentligen aldrig rädd. Men nog har man tänkt, många gånger, att det som väl egentligen skulle bli fin och lycklig tilldragelse, mest utvecklade sig till en traumatisk upplevelse.

Det ska inte behöva vara så ojämlika förutsättningar, kan man tycka. Men så läser man om situationen i tex Stockholm där det inte finns plats åt alla som ska föda, överhuvudtaget. Där man får ställa sig i kö och knipa till man står på tur…

Och man tänker :
Det där samhällskontraktet som folk talar om. Hur mycket finns det kvar av det egentligen? Välfärden är nedmonterad med råge. Det visar sig tydligt nu på flera områden och vilka som bär ansvar för detta Moras, orkar jag inte gå in på här och nu.

Nu har vi en regering som har bytt vägval. En regering som INTE tror att lösningen på allt är skattesänkningar. Men att reparera det som raserats och bygga upp ett nytt förtroende för samhällsbygget tar tid. Lång tid.
Så tills vidare är det nog en bra ide att vi förbereder oss på att i stor utsträckning är utlämnande åt oss själva.

Därför är det en bra ide att utbilda sig. Det är en bra ide att informera sig. Det är en bra ide att engagera sig och gå samman.
Det är en bra ide att rösta på Socialdemokraterna och ge mandat för att kunna fortsätta bygga upp välfärden. Det är en bra ide att skapa trygghet och på så vis  eliminera den rädsla och osäkerhet, som leder till hat och främlingsfientlighet.

Ju fler vi är som kan sätta ord på våra krav och behov, desto fortare går det.

Varje röst betyder något, så låt inte någon annan föra din talan!

 

 

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kurs-i-bilforlossning-da-bb-stanger

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/abf-vi-stillar-manniskors-oro

 

Uppdatering

passa på att kolla in Murar’ns blogg

http://blogg.vk.se/magnusjohansson/2017/01/15/positivt-ekonomiskt-resultat-2016-av-de-rodgrona/

6 kommentarer

 1. Basic Rules

  Har du noterat att LO vill sänka inkomstskatten !

  Sen, det där med att rasera samhällsbygget har du rätt i , en idé som Reinfeldt hade redan på 90-talet.
  Vilket senare kom att genomföras med en totalt ansvarslös migration/flyktingpolitik och misslyckad integration, den penningsnurran har varit enorm, 100 tals miljarder.
  Så, någon har fått betala; sjukvård, pensionärer, försvar mm ! Du får allt ta dig en funderare på ditt inlägg.

  • Kristina Norman (inläggsförfattare)

   Tack för din åsikt.
   Nu är jag av den uppfattningen att vi i det långa loppet blir berikade av att hjälpa människor i nöd. Det fungerar inte alldeles friktionsfritt. Det finns mycket att jobba med och förbättra. Hur det ska hanteras finns det många åsikter om, och jag har inga bra svar. Men att lägga skulden för allt som gått fel och kan gå fel på flyktingar som flyr för sina liv är inte värdigt. I vårt samhälle måste det finnas plats för medmänsklighet och solidaritet.

   Däremot…
   Vad som dränerar vår välfärd är dom miljarder som Alliansen lagt på skattesänkningar för dom som redan är bemedlade och den fullständigt enorma, obcena summa pengar som tillåts flyta ut ur landet i form av skatteflykt. Också där är det folk som redan har tillräckliga medel, som förser sig på andras bekostnad.

   Jag tycker att DU ska ta dig en funderare.

   • Basic Rules

    Erkänn att låg- och mellaninkomsttagare fått det mycket bättre, det ska löna sig arbeta och kunna försörja sig även om man jobbar med städ ! Att gå på soc är förnedrande och nedbrytande, den typen av socialism kan vi lägga bakom oss !
    Då det gäller förmögenhetsskatt så låter lite av kommunist retorik, som ingen även klok sosse numera går på, och med en rörlig marknad, globaliseringens konsekvens låter det sig inte göras utan negativa konsekvenser.

    • Kristina Norman (inläggsförfattare)

     Jodå
     Några har fått det bättre. Framförallt höginkomsttagare. Allt fler börjar dock inse att jobbskatteavdraget blir på bekostnad av en betydligt sämre välfärd.

     Vem talar om förmögenhetsskatt? Inte jag iallafall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.