Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Stefan Löfvens 1maj tal

Stefan Löfven höll ett lysande tal nere i Malmö idag.

 

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hela-stefan-löfvens-tal-på-första-maj-3912354

I Vilhelmina var vi ett 120- tal personer som firade denna dag efter ett blåsigt men soligt   Demonstrationståg. Lorents Burman,S från Skellefteå och Ellen Kling, Ung Vänster från Umeå gästtalade. Mycket inspirerande och framåtblickande tal av båda. Skink-och ost mackor, bullar,  kakor  och kaffe, te, dricka och saft serverades  efter talen med underhållning av Marion och Eva-Britt. Barnen ( ca 20) ca fick se film och käka popcorn i biosalongen.  Lotteri med fina priser som skänkts av ortens företagare.

Efter att ha brett smörgås, dukat, gått tåg, servat och städat undan så sjönk vi ner i soffan med trötta fötter Innan det var dags för middagsbestyr.

Potatisgratäng (peka), ett par blodiga köttbitar med kryddsmör och en grönsallad med tomat och zucchini för att fira denna speciella dag.  Arbetarnas dag.

En mycket bra dag.

 

2 kommentarer

 1. Basic Rules

  Arbetarnas dag, verkligen? Ja om man är nostalgiskt lagd absolut. Men storhetstiden för den röda arbetarrörelsen tycks gå mot sitt slut, i länder som Nederländerna, Frankrike, Grekland och Storbritannien är samtliga socialdemokratiska partier på kraftig tillbakagång.
  En första förklaring är att Socialdemokratin tappat markkontakten !
  Man nådde stora framgångar över hela Europa på 1900-talet eftersom man övergav marxistisk revolution till förmån för pragmatisk och nationell reformism.
  I Sverige kunde Per Albin Hansson bygga folkhemmet, en konservativ politisk idé som giftes ihop med socialpolitisk reformism. Socialdemokratin övergav klasskampen för samförstånd, man övergav internationalismen för ett nationellt perspektiv. Man har medvetet bortsett från vilka som partiet var TILL FÖR. I stället har offerkoftan tagits på för grupper som skriker högt om sina rättigheter men aldrig erkänner sina skyldigheter mot Sverige och den gemensamma välfärdsmodell landet byggt upp under generationer.
  Socialdemokratin har utvecklats till ett aktivistiskt och konfrontatoriskt parti som underblåser motsättningar och slår sönder samhället. Förändringen i modern tid började med Olof Palme, med sitt internationella perspektiv, följt av humanitär stormaktsambitioner och feministisk utrikespolitik.
  Kort sagt så har man glömt sina rötter, i dag utgörs Löfvéns kärntrupper av kvinnor 55 + i Ångermanland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.