Vad ska vi äta till middag i dag?

Kollade igenom mina bilder och upptäcker att jag har en hel del bilder på mat. Jag har någon avlägsen tanke på att skriva en kokbok till mig själv någon gång i framtiden. Samtidigt blir det en sorts dokumentation att efterlämna till mina barn. att få komma ihåg sånt de fick äta hemma hos mamma.

Jag lagar mat efter mottot: Kreativ matlagning-hittepå allt eftersom. Ibland blir det mindre bra, men ofta väldigt gott. Nu ska jag bjuda på lite bildinspiration till er som ännu inte bestämt jag ni ska laga för middag.

Blodpudding med knaper stekt bacon och skivande äpplen stekta i olja eller smör. till det severas vitkålssallad och lingonsylt. MUMS!!! Nyttigt, gott och billigt.

Hemmagjorda potatisbullar, stekt strimlat sidfläsk, lingonsylt och vitkål och morotssallad. Lite jobb med potatisbullarna, men om man gör ett gäng på en gång så kan man ju frysa in-utmärkt att snabbtina när man inte ids laga mat.

Kycklingwok med paprika, lök och morot. Serveras med jasminris och en klick cream fraich. GOTT…

Hemmagjord pizza med mozzarelaost. Fantastiskt underbart njutningsfullt! OBS!!! Pizzan på bilden är ogräddad.

Heta tonfiskbiffar, makaroner, stekt lök och grönsaker. Det går även utmärkt att servera tonfiskbiffarna med hamburerbröd!

Ja, det var dagens middagstips. Själv ska jag värma på en god chili con carne från i helgen.

Dagens citat: Du blir vad du äter?!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.