Morgonradio, nästa…

Tittar ut. Förrutom att jag konstaterar att fönstren behöver putsas, är det lite grådaskigt ute. Längtar efter sommar, sol och T-shirts värme. Bjuder på några sommarbilder medans du läser detta.

Äter frukost och lyssnar till "mitt" morgonprogram på P3, och känner att det skulle vara otroligt kul att göra radio!

Kul att planera, skriva manus, sätta ihop spellistor, tänka ut olika ämnen att prata om och bjuda in spännande och roliga gäster.

Jag har faktiskt gjort radio för typ 10 år sedan. Rättare sagt sommaren 2000. Det var en kompis till mig, Ritwa som frågade om vi skulle anmäla oss till lokalradion att få göra ett sommarprogram. Jag tackade ja till det och sagt och gjort.

Sen följde tid av tänk och planering. Vad skulle vi prata om, vilken musik skulle vi spela och hur skulle vi få ihop allt till ett intressant och roligt program att lyssna på? Det var en utmanande tid!

Kommer ihåg att vi satt i Rådhusparken med en fika korg och slutligen kom på titeln på vårt program: Russin i kakan. När vi väl kom på det blev resten relativt enkelt att sätta ihop. Vi skrev manus, klockade och repeterade.

När dagen D kom var jag en aning nervös. Ritwa föreslog att vi skulle "få ur oss" nervositeten genom att läsa igenom manuset så snabbt vi bara kunde! Faktiskt kändes det bättre efteråt.

När vi väl satt i studion med hörlurarna på och det var dax kände jag mig lugn och säker. Det kändes bekvämt och naturligt. Det gick som smort, vi gjorde det bra Ritwa och jag. Jag har det på en CD-skiva, kanske ska jag leta reda på den och lyssna!

Tittar ut genom fönstret igen, och solen lyser!

Dagens tanke: Det jag tänker blir verklighet.

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.