Pepparlax, Så mycket bättre och Morotskaka…

Hela dagen har ägnats åt födelsedagsförberedelser och Ski de tour. Här följer fortsättningen och vad som kommer att bjudas till alla er gratulanter!

Lillys fantastiska pepparlax! Dessa ingredienser ingår.

Krossa pepparkorn i matberedaren visade sig ta längre tid än jag trott.

Efter ca 5 minuter var det dax att tillsätta farinsocker och salt.

Det färdiga resultatet! En saftig lax med härlig pepparsmak. Passar perfekt till ett buffebord.

Marinerade kräftor. Lime och sambal oelek.

Avocadokräm förberedes, ska bara tillsattas lite cream fraich och mixas. Därefter ska detta fyllas i krustader och toppas med de marinerade kräftorna.

Inget fix i köket utan musik. Just nu är det denna CD som gäller.

Rulltårta…

som fylls med mixade jordgubbar och florsocker.

Färdig! Allt provsmakas innan det bjuds till gästerna och jag kan garantera att den var supergod.

Välbehövlig paus med en god smörgås.Gravad lax med senapsdressing.

Morotskaka – alltid gott!

Början till en av familjens favoritröra – currykyckling. Här har jag rensat och skurit kyckling medans Kärleken finstrimlade äpplen.

Blanda hamburgedressing, Tikka masala och curry. Smaka av och blanda med kycklingen och äpplena. Mmmmmmmm…..

Som sagt… det blir ju en hel del disk. Som tur är har jag både min vän diskmaskinen och Kärleken som tålmodigt diskade. Om och om igen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.