Att jämföra sig…

Alla har vi ju olika förutsättningar för att klara av olika situationer i livet. Det är lätt gjort att man jämför sig med andra, gärna då personer som har andra förutsättningar än oss själva. Men vi ser det inte så, utan tycker att det är vi som inte är tillräckligt bra, snygg, smart, duktig, kompetent eller… listan kan göras lång.

Jag vet inte om det är åldern, att man blivit klokare eller helt enkelt lärt sig att accepetera sina utgångslägen i olika situationer. Idag var jag på ett Bodybalans-pass för tredje gången. De två första gångerna fixade jag det helt okej trots att min kropp antagligen funderade på om jag blivit helt galen.( Den ville helst tillbaka till den mjuka, sköna soffan.) Idag var allså tredje gången gillt. Träningskläderna var nerpackade – dock inte senaste snittet – men de funkar – helt okej. Alla andra hade snygga, trendiga träningskläder men jag kände att jag brydde mig inte. Ordinarie ledare var sjuk så vi fick en ny tjej – och vilken fart! Hann knappt med ibland – men det kändes helt okej. Jag tänkte att jag lär mig nytt – ha tålamod. Det flesta hade stabil balans, nådde fötter och hade styrka att göra de mer kompliserade övningarna. Jag gjorde så gott jag kunde och kände mig nöjd med det. Härlig känsla.

Det är energislöseri att hålla på att jämföra sig hela tiden med andra, oftast så ser vi till att dra kortaste strået. Helt i onödan. Om jag i dag skulle jämfört mig med dem som tränat Bodybalans i ett par år skulle jag anse mig själv helt borgjord, fet, klumpig, osmidig och kass. Med dom tankarna i huvudet skulle det vara svårt att boka ett fjärde Bodybalans pass. Nu väljer jag att ha tålamod med mig själv och min kropp. Det kan bara bli bättre.

Så till alla er som längtar efter att prova nya saker, men är rädda för att inte fixa det… utmana er, och sluta jämför er med andra.

Önskar er en trevlig kväll framför TV:n, datorn, i badkaret eller på ett träningspass.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.