Vad gör du med dina idèer?

I dag å jobbet pratade vi även om fenomenet att det är så lätta att klaga. På politiker, men hur många av oss gör våran röst hörd egentligen. Tänker vi som så att: det är inte lönt, och använder det som en ursäkt för att "slippa" engagera sig? Jag tror att det är så. Jag kan ju bara gå till mig själv, jag har många bra idèer och funderingar som jag tror kan vara frön till positiva samhällsförändringar. Varför platerar jag dom inte någonstans?

Kanske är jag bekväm eller kanske är det också så att jag inte riktigt vet vart jag ska vända mig. Ibland känner jag frustration när det famlas runt i frågor som; vad gör vi åt ungdomsarbetslösheten, vad ska vi göra för alla barn och ungdomar som mår dåligt. Jag anser själv att jag har frön till hur dessa frågor kan börja bli handling istället för prat och frågetecken.

Är det min skyldighet att dela med mig? Jag vet inte.

Varför inte inrätta "Brainstorms kontor" i kommunen – ett tydligt forum för medborgarnas idèer och förslag. Kanske finns det redan. Om så, har jag aldrig tagit del av den informationen.

Kanske skulle fler börja engagera sig om det fanns tydligare forum att vända sig till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.