Sökte inte mitt drömjobb…

Nu är det försent. Ansökningstiden för mitt "drömjobb" gick ut igår, och jag har inte sökt. Ett jobb som jag hållit utkik efter i flera år, Plötsligt fanns annonsen på Platsbanken! I mitt huvud var jobbet så gott som mitt. Jag ringde och pratade med kontaktpersonen och fick mina första känslor bekräftade. Jag var som klippt och skuren för detta jobb.

Allt eftersom dagarna gick börjarde jag se mer realistiskt på hur mitt liv skulle förändras om jag fick jobbet och ställde mig frågan om jag var beredd på det. Från att ha svävat i sjunde himmlen, gledflög jag runt i mina funderingar och har nu landat i mitt beslut att inte söka jobbet. Jag är nöjd med mitt beslut, det var det rätta för mig just nu. Det finns ett uttryck som heter: Kill your darlings… Detta var en dröm som inte skulle uppfyllas.

Alla drömmar har inte som uppgift att förverkligas – de kan ibland fungera som vägvisare till något annant.

Önskar er en trevlig förmiddag!

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag fick ett jobb trots det var två dagar efter sista ansökningsdagen. Jag kom och chansade med mitt cv i hand och fick intervju direkt, någon dag senare fick jag jobbet.
    Att visa upp sig med rätt attityd och utstrålning för jobbet så går det ändå vägen.

  2. Susanne Perneholm

    Svar till Krister Klermalm (2012-03-15 07:45)
    Hej och tack för din kommentar. Grattis till ditt mod och jobbet. Värdefullt att du delar med dig av din erfarenhet. Bra att veta att det kan funka trots att sista ansökningsdagen passerat och att attityden spelar stor roll. För min egen del gjorde jag ett medvetet val att inte söka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.