Efterrätt till fredagsmyset och blues när den är som bäst

I går kväll var vi på Droskan och lyssnade på Torbjörn Risager med band. Så fantastiskt bra! Vi hörde dem för första gången förra året när jag köpt biljetter i ”blindo” till ett bluesevenemang jag ej kände till. Jag ville överraska Kärleken med en musikalisk upplevelse. Vi blev sålda. Att lyssna på bra livemusik är att LEVA. Det är en speciell känsla att dela denna upplevelse med andra – att bara få vara i ett flöde av positiva känslor.

Det enda som jag inte gillade var att denna gång var dansgolvet fyllt med bord och stolar. VARFÖR? Dessutom satt/stod 90% av publiken helt still! VARFÖR? Jag tycker att det minst en publik kan göra är att VISA att man uppskattar musiken/sången genom att klappa i tak, dansa, röra sig, vissla… ja helt enkelt vara med. Det är så otroligt egositiskt att bara sitta/still och ta emot. En livespelning bygger på ett utbyte av energi tycker jag. I alla fall så hade vi kul, visade vår uppskattning med handklapp och dans.

https://www.youtube.com/watch?v=atAPnLMur8A&feature=youtube_gdata

Jordgubbsmousse 3-4 portioner

 

En snabb och enkel efterrätt.  Mycket god !!!

Du behöver:

2 äggvitor

½ dl. strösocker

250 g jordgubbskvarg

Jordgubbar till dekoration.

Så här gör du:

  • Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett hårt skum. När du tror att du är klar – vispa lite till. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
  • Lägg jordgubbskvargen i en skål och vänd försiktigt ner äggviteskummet så att det blandas.
  • Häll upp i fina serveringsglas och ställ in i kylskåpet ett par timmar.
  • Dekorera med skivade jordgubbar innan servering.

Lycka till!

Önskar er en bra fredag/Susanne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.