Att gör avslut del 2

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om hur det kan kännas att avsluta saker och ting. När jag läste igenom det kände jag att jag hade mer att säga om det. Jag skulle vilja utveckla det något. Jag har ibland svårt att avsluta saker som jag påbörjat. Det kan vara allt ifrån att sticka TVÅ sockor, bildserier jag börjar att teckna, städrutiner jag skrivit ner, till att gå ut med soporna DIREKT istället för sen och att sortera pappershögar. Det sistnämda är väl det som stör mig allra mest. Jag har eget företag och har kontoret hemma. När jag ska sätta mig vid skrivbordet för att jobba med texter, bilder eller administrativa saker har jag svårt att koncentrera mig när jag samtidigt ser mina pappershögar ligga osorterade lite här och där. Speciellt ”galen” blir jag när jag inte hittar en bild eller text som jag vet att jag har någonstans. Jag har lagt ner åtskilliga timmar bara på att leta efter saker/papper på mitt kontor.

Min födelsedagspresent

På nyårsafton bestämde jag att ge mig själv ett välsorterat kontor i födelsedagspresent. Sagt och gjort. Jag köpte pärmar och massor med platsfickor samt ett antal register. Det tog tre dagar att få ordning, framför allt tog det tid att sortera alla mina bilder.

140305 016

Det blev åtta fullproppade pärmar – bara med bilder som jag gjort!!! Jag har faktiskt inte sorterat alla texter jag skrivit, men det blir så småningom. Jag inser ju att jag har underlag för ett antal böcker och utbildningsmaterial när jag tittar igenom allt jag gjort. Det har varit både roligt, intressant och nostalgiskt att gå igenom det som legat bortglömt i någon pappershög, låda eller pärm.

För att knyta ihop det hela har jag ännu en gång insett hur viktigt det är att avsluta det jag påbörjat för att jag lättare ska kunna starta något nytt, istället för att ha flera oavslutade projekt som suger energi. Nu kan jag ”andas” igen när jag sitter på kontoret, jag vet var jag har alla mina papper, och framför allt har jag tillgång till alla mina bilder som bara väntar på att användas i något sammanhang. /Susanne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.