Det vi inte accepterar

Att förändra något i livet är sällan enkelt. Vanans makt är stor.

Jag har gjort ett antal försök att förändra olika saker i mitt liv – med varierat resultat. På köpet har jag fått en stor kunskapsbank om hur en förändringsprocess fungerar – och vi med den. För att nå ett önskat resultat finns det ett antal steg man måste ta. Här har du de två första stegen när du har en önskan om en förändring:

  1. Inventera mitt utgångsläge. Det kan man göra på många olika sätt. Skriva dagbok är ett alternativ. När jag för ett antal år sedan bestämde mig för att sluta med vitt socker, började jag med att skriva en matdagbok under en två veckors period. Jag ville helt enkelt veta hur mycket jag åt, vad jag åt, hur ofta och varför.  Sanningen var inte rolig – men nödvändig för att jag skulle kunna ta nästa steg.
  2. Acceptera mitt utgångsläge. Det jag inte accepterar finns inte, och det som inte finns, kan jag ju inte förändra.

Hur gick det då med att sluta med socker? Jag avstod från vitt socker i ca 2 år!!! Från börjar var det ett rent h-vete, tårar, sorg, tycka synd om, sura miner och suuuug. Men när det lagt sig kände jag mer klarsynt på något sätt. Hjärnan badade inte längre i socker. Dessutom försvann ca 10 kg som i ett nafs.

Men nu är ”ordningen” återställd – 10 kg plus och min hjärna badar återigen i socker, vilket borde innebära att jag inte så klarsynt längre.

Önskar er en bra dag/Susanne

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.