Frasigt goda havrekakor – glutenfria
Även en orolig magen blir sugen på nåt gott. Hittade ett enkelt och bra recept på havrekakor som jag bakade igår. www.kokaihop.se Smakade smaskens. Jag hoppade över garneringen av den enkla anledningen att jag inte hade någon choklad hemma. Jag valde att göra lite större kakor så det blev 20 stycken istället för 30 stycken som anges i receptet. Ett litet tips! Mortla solroskärnorna istället för att mixa dem, sparar disk. Här kommer receptet:
125 gram | rumsvarmt smör |
1 dl | strösocker |
0,5 dl | malda/ mixade solroskärnor eller nötter |
0,75 dl | maizena |
3 dl | havregryn ( tex. Sempers rena havre) |
1 tsk | hjorthornssalt |
1,5 msk | Vanilijsocker |
Garnering
25 gram | mörk choklad |
GÖR SÅ HÄR
- Rör smör och socker poröst. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt dem till smöret och sockret.
- Forma degen till längder och skär så det blir ca 30 bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Tänk på att de flyter ut relativt mycket)
- Grädda i 175 graders ugnsvärme i 10-12 min. Tills kanterna börjat få lite färg.
- Smält chokladen och ringla eller spritsa över kakorna. Låt svalna. Njut!
Lycka till/Susanne
Senaste kommentarerna