Att säga som det är

Som människa har vi ett stort och omfattande känsloliv. Vi har även förmågan att uttrycka oss. Vi kan skriva, måla, sjunga, dansa, samtala, fotografera eller skulptera. Sätten är många. Men bland det svåraste vi kan göra är att uttrycka hur vi känner och berätta det för andra. Generellt så har vi kvinnor lättare för att prata känslor, men det kan ändå vara otroligt svårt att vara ärlig och uppriktig om hur och vad vi egentligen känner. Ibland vet vi helt enkelt inte vad det är vi känner och då är det ju inte så konstigt att det är svårt att formulera sig i ord.

På frågan om vad vi uppskattar hos andra människor svarar de allra flesta ;ÄRLIGHET. Men handen på hjärtat hur ärliga är vi egentligen när det kommer till kritan? Hur ofta har vi inte lindat in och paketerat det vi vill säga i en ”snygg förpackning”. Vi är rädda för att vi ska såra någon, göra dem ledsna eller upprörda och arga. Kanske är vi rädda för att bli avvisade eller missförstådda. Känslor känns – men det är det som gör livet till ett spännande tivoli där vi kan åka med både i en hissnande berg och dalbana, ett läskigt spöktåg eller sitta högt uppe i ett parisehjul och njuta av utsikten och upplevelsen.

Visst är det viktigt att vara ärlig mot sin omgivning trots att det kan vara svårt, men ge dig själv och andra tid, MOD och tryggheten att våga. Vi kan förslagsvis börja med att vara ärliga mot oss själva.

” När känslorna är som starkast är tanken som svagast.”

Önskar dig en bra dag/Susanne