VardagsLycka – trots allt…

När jag fick frågan av min arbetsgivare vad jag skulle göra på min semester svarade jag att jag skulle skriva en till bok. Det har blivit två stycken hitintills, men det finns ett antal till som snurrar runt i mitt huvud. Det är en salig blandning av barnböcker, en diktbok och en bok om kärlek. Det bokprojekt som jag planerat för nu är en fördjupning av min föreläsning om VardagsLycka. Den kommer att handla om hur vi kan skapa vår egen VardagsLycka trots motgångar och jobbiga situationer.

Men jag vet av erfarenhet att det är speciellt att gå in i sin skrivarbubbla. Det kräver diciplin, tålamod och energi. Tid är A och O. Två veckor har snart gått på min semester och den mesta tiden har jag ägnat åt fotbolls-VM!!! Jag håller även på med att hjälpa igång min mammas blogg. Det har även blivit lite extra långa promenader med min hund. Jag har ännu inte påbörjat mitt skrivande men processen pågår i mitt huvud, det är så jag funkar, många tankar och idéer som ska bollas fram och tillbaka. Det gäller ju också att hitta de rätta illustrationerna – men eftersom jag teckar dem själv brukar det inte vara något problem – det tar bara en massa tid.

När jag har svårt att komma igång med något projekt brukar det hjälpa att sätta en deadline, gärna kopplat till någon typ av evenemang. Det ska jag sätta mig med nu – bestämma när boken ska vara klar. Jag kommer att uppdatera er lite då och då hur processen fortskrider.

Njut av dagen/Susanne