Ett snyggt paket

Less på reklamblad men är ändå tillräckligt nyfiken på erbjudanden för att inte sätta upp en lapp på brevlådan: REKLAM UNDANBEDES. Jag är precis så. Less på all reklam med vill ändå ta del av det som erbjuds. Detta innebär att returkorgen för reklam och tidningar snabbt fylls upp.

Förra julen skulle vi traditionsenligt leka paketleken och det kräver många små paket till ett förutbestämt värde per paket. (Vi brukar sätta ett maxvärde på 20:- per paket.) Jag vill gärna ha en blandning av olika storlekar och omslagspapper på paketen. Det var inte så mycket julpapper kvar, så jag funderade på olika alternativ, foliepapper och vanligt vitt A4-papper användes. Jag fick syn på den överfulla tidningskorgen och tog fram några färgglada reklamblad, jag började tänka återbruk. vad kunde jag mer använda för att skapa paket enligt återbruksprincipen? Till snören plockade jag fram nystan av matttrasor som jag knöt ihop paketen med. Ingen tejp behövdes. Det blev lite annorlunda men väldigt fina paket.

Jag fortsatta att slå in ytteligare några julklappar på detta sätt, och då behövdes det ju etiketter. Vita fönsterkuvert, som annars slängs, blev lösningen. Jag ritade cirklar i olika storlekar,klippte ut, hålade med en hålslagare och ritade lite mönster + ett god jul. Roligt och snyggt.

Dagen till äran fick min bror en födelsedagspresent inslagen enligt återbruksprincipen. Både paket och innehåll uppskattades.

140703 016

Återbruka mer!!!/Susanne