Skapa dina egna minnen…

I går morse åt jag min frukost på min uteplats. Trots tidig morgon var det varmt i luften och jag kunde sitta ute enbart i shorts och T-shirt. När jag ätit klart ställde jag ifrån mig min tallrik, tog ett par djupa andetag, bestämde mig för att vara närvarande i just den stunden. Att lyssna till ljuden runt omkring mig, att uppmärksamma färgerna och formerna på blommorna i krukorna, att känna efter hur det kändes i min kropp.

Just den stunden som endast varade i ett par minuter har nu förvandlats till ett positivt och energigivande minne. Jag kommer ihåg vad jag hörde, en buss som passerade, vinden som blåste i björken utanför mitt staket, en personbil som körde något för fort och en ko som råmade långt bort i fjärran. Jag kommer ihåg färgerna och formerna på blommorna, en klar och stark orange, en mustig purpur, en mild och ljuvlig rosa och en försiktig orange. De färgstarka blommorna omgavs av ett mörkgrönt bladverk. Massor av perfekta små långsmala blomblad bildade perfekt runda blommor, de såg nästan overkliga ut, och jag vilel känna efter. Utslagna blommor och blomknoppar i olika stadier samsades på en och samma blomma. Jag kommer ihåg hur det kändes i min kropp – det kändes lugnt. Ingen smärta eller obehag någonstans, jag kände efter igen för att försäkra mig att det var sant. Jo, så var det – stor tacksamhet. Jag kommer ihåg värmen som omslöt min kropp.

En stund av VardagsLycka att minnas, ett guldkorn att plocka fram i stunder av nedstämdhet och missnöje. I denna stund av VardagsLycka kastade mina ögon en blick på mina bara ben – dom var inte släta och vackra!!!. Ojdå… ska man tro reklamen kan vi bara känna oss fria och lyckliga med släta och silkeslena ben. Jag bestämde mig för att strunta i mina något osläta ben och njuta av stunden i alla fall. (Jag får fixa det sen – så jag kan uppleva ännu mer VardagsLycka 🙂 )

Ta dig tid att uppleva stunder och ögonblick av VardagsLycka – skapa dina egna fina minnen för framtiden och nuet.

Hör gärna av dig och dela med dig av dina stunder av VardagsLycka./Susanne