Bra att ha i kylskåpet
Varma och soliga sommardagar – dags för lunch eller middag. Det känns inte som om jag vill ha varm mat eller spendera tid i ett varmt kök. Inte jättehungrig heller. Då är det skönt att ha något gott och färdigt att ta fram från kylen. Här ska ni få ett enkelt recept på en mycket god tonfiskröra som kan användas på flera olika sätt:
- Tillbehör till en vanlig grönsallad med gurka och tomater – en skiva honungsmelon
- Pålägg till en smörgås av valfri sort. Grovt bröd eller vitt rostat. Grunda med lite grönt
- Goda wraps (på mjukt tunnbröd) gör du genom att bre på valfri mängd tonfiskröra och toppa med lite strimlad purjolök och grönt
Tonfiskröra med paprika och chili smak
– 2 burkar tonfisk
– 1 burk creame fraich med paprika och chilismak
– Ta fram en skål. Öppna tonfiskburkarna, låt olja eller vatten rinna av ordentligt innan du lägger tonfisken i skålen
– Rör ner creame fraichen
– Rör om tills tonfisken och creame fraichen blandats sig väl
KLART!!!
Det går utmärkt att halvera eller dubbla satsen allt efter behov. Håller sig ett par dagar i kylen med platsfolie på.
/Susanne
Senaste kommentarerna