Äntligen – Väg 550 Marahälla – Hjåggsö – Mosjö åtgärdas

Äntligen fräser man upp och återbelägger denna för skogsnäringen så viktiga väg. Vännäs inkörsport söderifrån är Gräsmyrvägen och den viktiga förbindelsevägen mellan Mosjö och Vännäs. Virke och flis från två älvdalar går också ut denna väg. Mycket av virket till Husum och SCA-sågen i Rundvik körs efter väg 550. Flisbilarna går i skytteltrafik sommar som vinter.

Läggare i arbete

Väg 550 är en av  de mest trafikerade vägarna för tunga timmertransporter i länet. Under ett antal år har vägen kraftigt försämrats med ökade trafikfaror som följd. Den tunga trafiken har gjort att vägbanan och ytskiktet på sina ställen helt enkelt gett vika. För skogsnäringen med ökat antal timmer och flisbilar och oss övriga trafikanter på landet är det ovärderligt att ha vägar i bra skick.

Effektiva transporter och billig el är viktiga för att skogsindustrierna och gruvnäringen ska utvecklas i länet. En kraftig konjunkturuppgång med ökade transporter väntar i höst – är vårt vägnät verkligen rustat för detta?? Infrastrukturer måste få kosta – ökade exportinkomster är ju det som gör att skatteintäkterna i länet ökar – och att abetslösheten minska.

En underbar utsikt för en landsbygdsbo – efterlängtat vägarbete!! Tack alla ni som jobbar dygnet runt under barmarkstiden för att underhålla våra norrlandsvägar!!

Trafikljus med väglotsservice vid Hjåggsjöbadet!

Vägbeläggning vid Hjåggsjöbadet

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.