Inga flaggor i Umeå för blivande statschefens bröllop

Hela Sverige firade och hissade den svenska fanan för att fira blivande statscefens giftermål. Hemma i byn hissade jag och andra bybor också flaggan för att hedra brudparet. Det kändes som en extra nationaldag.

Åkte in till Umeå för besök på NUS på eftermiddagen och hela vägen in genom kustbyarna vajade svenska flaggan på flaggstängerna i det sommarfagra landskapet. Det kändes verkligen som extra festlig och viktig historisk svensk dag. Statoil på Teg hade föredömligt hela  tre svenska fanor i topp.

Så kommer man till Tegsbron – inte en svensk flagga så långt ögat kan nå!!

Något besviken undrar man varför inte kommunen bidrar till feststämningen genom att flagga med svenska fanan på broarna. Det finns säkert något bra skäl – men man undrar nog lite till mans. Det var flera som uppmärksammat detta.

Jämför man med 1:a maj och det monumentala röda flaggspel på stadens broar som då mötte en undrar man ???  Infarten till Umeå såg då ut som det vore infarten till Röda torget.  Det finns säkert någon bra förklaring att det mer ingår i det kommunala uppdraget. att uppmärksamma kommunistiska och socialistiska högtider som första maj än att högtidlighålla viktiga historiska tilldragelser som har samband med det svenska statsskicket.

Man minns ju ofta var man var vid speciella händelser. Jag kommer alltid att minnas att jag satt på kanten av en sjuksäng på Norrlads Universitetssjukhus och delade ögonbilicket när Victoria av kärlek sa ja och fick sin folklige prins Daniel.

Bristen på flaggor i Umeå får man väl kompensera genom några extra svenska fanor bland sillen, färskpotatisen och jordgubbarna på midsommarbordet!!

Midsommarbuffe med svensk flagga

 

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Äppel Päppel

    Det är ju inte kommunen som flaggar rött det är socialdemokraterna som själva ansökt om röda fanor och satt upp dessa. Kan du inte skilja på äpplen och päron?

  2. Katarina Hampusson

    Jag vet inte om jag missat något, men jag såg ingen flagga vid kommunhuset i Vännäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.