Robyn – självständig kvinnlig företagare

Har lyssnat mycket på radio i helgen medan jag planerat ut ca 15 ton gårdsgrus. P1 får ofta gå i hörselkåporna – men nu blev det mycket musik. En artist sticker ut speciellt…på mer än ett sätt…

På olika kanaler spelades massor av låtar med Robyn – som i helgen gjorde succé i det jättelika arenatältet på Roskildefestivalen. Det har gått 15 år sedan hon sjöng trallvänliga  ”Do You Really Whant Me” i Carola-tempo typ "Tommy tycker om mig".  

Idag kör Robyn stenhårda dans- och gympass i låtar som ”Fembot”, ”Cry When You Get Older” och ”Cobrastyle”, men allra bäst är hon i känsligare och smärtande låtar som ”Dancing On My Own”.  Hon skapar verklig kontakt – självklart på scenen men når också igenom i radion. Självförtroendet hon byggt upp skapar en naturlig närvaro utan påklistrat och konstlat beteende. Hon verkar bara vara sig själv…och utstrålar självklar kontroll.

Det som gör Robyn intressant som kvinnlig förebild är också att hon äger sitt eget skivbolag och vägrar gå i musikindustrins ledband. En hållbar kvinnlig professionell entreprenör. Det finns ändlöst med exempel på kvinnliga sångerskor som verkar fullständigt gjorts om och snabbt förbrukats av sina agenter och skivbolag. Robyn har orkat gå motsatt väg. Det måste ha krävts något alldeles extra för att klara detta..

Robyn visar att starka tjejer kan ta sig fram i en mansdominerad bransch – och hålla sig kvar på toppen!

Gruset då …jo det blev jättebra med nytt grus på 50 m lång uppfart och gårdsplan..

Gårdsgruset från familjeföretaget Kaj Johanssons i Vännäsby

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.