Om morgondopp och iskalla entreprenörer

En bra start på dagen är att ta moppen ner till gäststugan på andra sidan bygatan och sedan ta ett morgondopp i sjön. Jag brukar ta med VK och en liten termos med kaffe. Efter doppet och rakning är det skönt att sitta på bryggan, ta en kaffekopp och läsa VK. Det är bara något hundratal meter ner till sjön så moppen behövs egentligen inte, men det är hög nostalgifaktor att köra Puch – det hör sommaren till !

Moppe puch

Moppen är en Puch -62 i otroligt bra skick!

Gäststugan

Gäststugan "The Moose Cottage" ligger vid sjön, ett stenkast från bygatan.

Badbryggan

Ett morgondopp piggar alltid upp – det är en bra bit över 20 grader just nu!!

I sommarvärmen har det dykt ett par vältajmade entreprenörer i Vännäs – glasstillverkare!! Efterfrågan på närproducerade livsmedel bara ökar. Här finns säkert möjlighet att ta andelar på en miljardmarknad.

Lantbruksföretagarna Helena och Tomas Ågren i Västra Selet har börjat tillverka glass. På egen mjölk från gårdens SKB-kor. Äkta lokalproducerad glass som kommer att säljas under namnet Glassbonden. Eller avnjutas på Sveriges vackrast belägna glassbar med utsikt över hängbron över Vindelälven i Selet. Bra kombination av utveckling av nya produkter och besöksmål för när- och fjärrturism. Artikel i VK för ett tag sedan.

Besök Slöjdarnas Hus och sedan åka upp till glassbaren vid Vindelälven i Selet – låter som ett trevligt utflyktspaket både för barnfamiljer och som bussutflykt för pensionärer!

Sommarlovsentreprenören Gustav Bylund och några av hans kompisar tillverkade glass i lite mindre skala och sålde under Vännäsdagarna. Det var full fart på glassförsäljningen i deras monter. – Bra tajming med värmeböljan, tyckte ungdomarna.

Glassbranchen ser ut att få ett lysande tredje kvartal – både för stora och små aktörer på marknaden.

 Det är nu högtryck för landets glasstillverkare. Hemglass har ökat sin försäljning och Sia Glass har haft en 20-procentig uppgång i försäljningen jämfört med våren i fjol meddelar TT.(Källa:TT)
 

glass

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.