Om ekonomisk trovärdighet som vinner val och en natt i Marsfjällen

Alliansregeringens ekonomsiska trovärdighet och starka jobbpolitik står mot de rödgrönas negativa inte trovärdiga ekonomiska "trash-talk".

Med ekonomerna Östros och Ohly i spetsen lockas andra rödgröna företrädare att sprida desinformation om vårt ekonomiska läge. Hur trovärdigt är det att tala om statsfinasiell undergång samtidigt som våra största börsbolag varje dag lämnar halvårsrapporter med resultat som överträffar analytikernas prognoser och som sjuder av framtidstro.

SCA, Volvo, Scania, Trelleborg, Handelsbanken, MTG, Investor, Haldex, Swedisk Match, Byggmax, SKF, Fabege, Duni, Semcon. Alla vittnar de om att efterfrågan från slutkunder ökar och att orderbäckerna snabbt fylls på. Dagens Industri redovisar att av 37 rapporter är 17 mycket positiva och 13 försiktigt positiva. Bara en negativ!! Vad innebär det?

Jo – varje dag hör vi på nyheterna om nyanställningar i våra expoertföretag. Ungdomsarbetslöshetens enda lågsiktiga lösning är fler riktiga jobb. Arbetslinjen och fler skattebetalare är det enda som långsiktigt säkrar vår fina välfärd, betalar bättre utbldning för våra unga och omsorg till våra äldre. I Sverige, Västerbotten, Umeåregionen och Kultsjödalen där jag just nu befinner mig.

Marsfjällen

Den för fjällvärden så viktiga besöksnäringen noterar förbättring även i Kultsjödalen. Bra beläggning på Saxnäs- och kultsjögården. Husvagnar och husbilar upptar campingar och parkeringsplatser efter hela dalgången. Norrmän får mer och mer konkurrens från danskar, spanjorer, belgare, tyskar och även östeuropeer som upptäcket västerbottensfjällen och tjusningen i "Europas sista Vildmark". Trappstegsforsens nacke är ett bra ställe att kolla in turistströmmarna och testa flugspöet inför nattens kommande fiskafänge.

Trappstegsforsen

På den lättillgängliga forsnacken har man fantastisk utsikt över en av  Sveriges vackrast belägna rastplatser vid trappstegsforsens fot.

Flugtest

Efter uppvärmning på forsnacken är det skönt med bad i poolen och, bastu och relax på Saxnäsgården. Vacker utsikt med fjället Stöken i fonden.

Relax

Hur gick fisket då? På kvällen var det bara att låta fluglinan smyga ut på en stilla flytande forsnacke med Marsfjället i bakgrunden – och vänta på hugget!!

Nattfiske

och så började det hugga..

Med hullingfria krokar går det snabbt att få tillbaka öringarna i vattnet så att någon annan besökare får chansen..

Återsättning av öring

Att sitta och ta en kaffepaus vid ån ger möjlighet att njuta av allt vackert naturen har bjuda på –  lavar bildar vackra mönster på hällarna (nu låter det som Tv-Ernst)…

Lavar på häll

..och till sist en nattlig bild på den ståtliga Kung Karls Spira som växer i vattenbrynet..

Kung Karls Spira

Jag längtar till den 19 september och redan till nästa natt vid ån…

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Om det är ngn som snackar trash-talk är det du, Anders. Varken Östros eller Ohly hävdat ngn statsfinansiell undergång. Men regeringen har inte heller skött ekonomin väl: vi har halkat efter andra länder i OECD:s välståndsliga. Krisen verkar va snart över och vi upplever en konjunkturvändning, liksom i de andra länderna. På samma sätt som krisen inte var borgarnas fel, så är inte denna vändning vi står inför borgarnas förtjänst. Efter en kris följer alltid en uppåtgång.

  2. Anders Lennartson

    Ekonomisk trovärdighet kommer att väga tungt i valet, det är analysen av den politiska Almedalsfarsen och vad som hänt därefter i verkligheten i form av stärkt krona och halvårsrapporter med prognoser från våra största och viktigaste privata arbetsgivare, börsbolagen. Det ser allt ljusare ut för den svenska ekonomin och därmed sysselsättning som stärks varje vecka. Men problemen i omvärlden gör att alliansregeringen väljer att ligga lågt med reformutrymme för 2011. Till skillnad från (V)älfärdspartiet som representant för oppositionen har ett verklighetsfrämmande vinstförakt samt dyra överbud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.