Småöretag ger massor med jobb – med uthållig jobballianspolitik..

Det finns ca 1 miljon företag i Sverige, varav 897.000 är företag med mindre än 5 anställda. En stor del av tillväxten finns hos dessa företagare. Om de bestämmer sig att satsa på nya investeringar, marknader och nya produkter betyder det otroligt mycket för sysselsättningen.

Det är de enskilda människornas tro på framtiden som avgör tillväxttakten och hur satsning på nyaanställningar utvecklas. Speciellt viktigt är utvecklingen av tjänstesektorn.

För oss i Norrland finns en stor potential i ökad tjänsteproduktion inom alla områden. Servicetjänster till större företag som investerar och växer, ökad efterfrågan av tjänster från kommuner och landsting samt privatpersoner som efterfrågar fler tjänster.

Det mesta är ogjort…

Folkpartiet och alliansen kommer under kommande mandatperiod att hårt driva konkreta förbättringar för småföretag – men det viktigaste är att ekonomin i landet får fortsätter att utvecklas väl genom alliansregeringen.

Företagare vill veta att spelreglerna är stabila för att satsa. Det handlar om trovärdighet för den ekonomiska politiken, energipolitik, elpriser, kilometerskatter mm

Det finns också ett stort antal företag med ägare som kommit lite till åren och vill överlåta sina företag. Generationsväxlingar och överlåtelser kräver att det finns yngre människor med framtidstro som vill ta över.

Folkpartiet och Alliansen värnar om ekonomisk stabilitet för att kunna erbjuda ett företagsklimat med stabil och positiv attityd till enskilt företagande, som i slutändan gynnar hela samhället.

Småföretagen är ett viktigt smörjmedel i samhällsekonomin som tyvärr är alldeles för få om jämför internationellt. Speciellt Norrland behöver fler små- och medelstora företag som skapar arbetstillfällen och skatteintäkter.

Ökad omsättning gynnar ju alla..

Vem erbjuder det bästa småföretagsklimatet. I Vännäs, i Umeå, i Västerbotten ?

Folkpartiet i Vännäs vill tydliggöra den potential Vännäs har som företagarort med sitt läge mitt i den expansiva Umeåregionen.

Valet är inte så svårt för den som värnar om företagandet…

 

 

 

 

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Kurt Edlund

    ”Speciellt Norrland behöver fler små- och medelstora företag som skapar arbetstillfällen och skatteintäkter”
    Jaha?
    Och så inför ni SJU karensdagar i sjukförsäkringen för alla som har F-skatt/enskild firma! Jag kan bara tolka det som att ni, antingen är helt ovetande om villkoren för alla med hederligt registrerade bisysslor, eller, helt sonika vill ha bort de som inte är ”renodlade” företagare.
    Detta slår hårt mot många i glesbygd som ärligt skaffat en lite firma för att ”mångsyssla” vid sidan om en otillräcklig löneinkomst, & göra rätt för sig med skatt och moms m m.
    Starkt jobbat!

  2. Anders Lennartson

    Svar till Kurt Edlund (2010-08-24 13:09)
    Tvärtom vill tycker jag att det är väldigt bra med kombinationssysselsättning precis som du.

    Det har av olika konstiga skäl odlats en motsättning mellan löntagande och företagare helt i onödan.

    I min värld är det viktigt att kunna ta tillvara sina talanger i form av samtidigt både vara anställd och driva enskild näringsverksamhet, fåmansaktiebolag osv.
    Håller med om att det under nästa mandatperion är viktigt att verkligen förbättra företagsklimatat och förbättra förutsättnngarna för företagare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.