Urstark alliansekonomi skapar trygghet

En god ekonomi med tydlig arbetslinje är välfärdens bästa garant.

Den som vill studera hur klyftor skapas kan läsa dagliga rapporter om utveckligen i Grekland och andra länder som inte haft en tydlig jobbpolitik med sund inställning till vad som skapar välstånd och upprätthåller en god välfärd. Exemplen på avsaknad av jobbpolitik förskräcker!!

Alla internationella jämförelser bekräftar att Sverige, med alliansregeringens jobbpolitik, är ett föredöme när det gäller hållbar ekonomisk utveckling med ökade satsingar på välfärden. Norrland gynnas speciellt genom alla miljardinvesteringar i infrastruktur, gruvor, industri och modern skogsnäring.

Alla gynnas av starkt ökad sysselsättning i basnäringarna – även jobben inom välfärden ökar om skatteintäkterna säkras genom att fler arbetar. I Vännäs, Umeå och Västerbottten.

Valet känns inte så svårt.

Färska siffror visar att efter "depressionen" 2008–2009, den tuffaste efter 1930-talets ekonomiska krasch, har man kunnat konstatera en återhämtning. Förra året krympte världsekonomin för första gången sedan andra världskriget. I år växer den igen, även i USA, som varit hårt pressat.

Internationella valutafonden, IMF,beräknar en tillväxt på 4,5 procent 2010. Kina och asien går först. Kinesiska tillväxten beräknas nu till 9,6 procent. I veckan rapporterades dessutom på att Kina nu har gått om Japan som världens näst största ekonomi.

En av Sveriges viktigaste marknader är Tyskland, Europas största ekonomi, som enligt färska siffror under årets andra kvartal växte med 2,2 procent, mäktigaste förbättringen på tre månader sedan återföreningen 1990.

 I Sverige beräknar Konjunkturinstitutet, KI,att BNP går upp med 3,7 procent i år efter ett minus på 5,1 procent 2009. Det är fina siffror som visar att Sverige ligger i internationell toppklass.

För att Sveriges fina läge  ska ge full effekt med ökad sysselsättning är det viktigt att alliansregeringen får fortsätta sin jobbpolitik och inte ersätts av en kluven opposition som börjar slira och återgå till bidragspolitik.

Sysselsättningen ökar för varje månad visar färsk statistik. Mest glädjande är att också sjuktalen minskar i både privat och gemensam sektor. Mycket positiv trend som förstärks av regeringens uthålliga jobbpolitik.

Återanställnigar vid större företag ökar snabbt. Här visar det sig dock att många som tidigare fått gå inte kommer tillbaka – de har redan fått andra jobb de inte vill lämna!! Bra för löntagarna att det finns flera bra jobb att välja på. Många ungdomar får också faktiskt jobb – trots att det politiskt från olika håll framställs som om alla ungdomar saknar både jobb och utbildningsplatser!! Verkligheten går att avläsa i nya siffror varje månad.

Undersökningar visar att många unga kvinnor idag väljer alliansen eftersom alternativen blir allt tydligare. De vill ha jobbpolitik som lånsiktigt gynnar meningsfulla jobb både privat och i den gemensamma sektorn

Snart fylls utbildningslokalerna med rekordmånga ungdomar,  av vilka många också är arbetssökande – en felkälla som utnyttjas politiskt!!

Valet står inte mellan skattesänkningar och ökade klyftor i ett Sverige med välskött ekonomi.

Det står mellan förtsatt uthållig jobbpolitik eller återgång till det gamla passiva förhållningssättet till hur välstånd skapas.

Det känns inte svårt att välja…

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.