Unga får bättre jobbmöjligheter med lärlingsprovanställning

Det finns många unga i Vännäs och Umeåregionen som inte vill annat än utvecklas på sitt eget sätt.

Alliansens tydliga jobb- och utbildingssatsning gillas av de unga, speciellt unga kvinnor tilltalas av alliansens politik visar färska undersökningar.

De nya möjligheterna till lärlingsjobb gör det lättare för unga att få riktiga jobb. Det gillar dom!!

Unga kvinnor gillar jobballiansens politik visar färska undersökningar

 

Kunskaps- och jobballiansen har redan fått på plats en stor utbildningssatsning med fokus på grundskolan, lärarfortbildning och fler lärlingsplatser i gymnasiet och på komvux.

 

Nu går jobb- och utbildningsalliansen vidare med ytterligare en satsning, som innehåller flera bra åtgärder. Dessutom kommer en efterlängtad höjning av studiemedlen.

 

Utöver fler lärlingsplatser inom utbildningsväsendet, vill jobballiansen pröva en ny anställningsform som riktar sig till unga som lämnat gymnasieskolan och är under 23 år.

 

Ungdomar ska kunna anställas med en lärlingsprovanställning i upp till 18 månader. Villkoren ska regleras som vanligt genom kollektivavtal. Arbetsgivaren ansvarar för att anställningen ges ett utbildningsinnehåll som anpassas efter ungdomens förkunskaper, det egna företaget och yrket.

Lärlingsprovanställningarna ligger vid sidan av den vanliga skolan. De nya lärlingsjobben utvecklas genom branschöverenskommelser mellan parterna och därmed anpassas efter behoven i respektive område. Det ser ju t.ex olika ut inom metallindustri, VVS och handel när det gäller hur lång lång tid det tar att komma in i jobben och hur mycket det behöver varvas "internutbildning" och ren utförandepraktik innan man visa att man faktiskt klarar av att jobba självständigt med en arbetsuppgift.

 

Unga vill inget annat än att få chansen att komma in på arbetsmarknaden och få känna stolthet över att "erövra" ett jobb och känna sig behövda och uppskattade som arbteskamrater och viktiga kuggar i ett företag. Att få möjlighet att stå på egna ben.

 

Med alliansens jobbpolitik ökar ungdomarnas möjligheter att få ett riktigt jobb!!

 

Det känns märkligt att höra unga representanter för från vänsterhåll som Jytte Guteland ösa galla över förslag som gör att unga får chansen att visa att de behövs och kan bidra!! Alla chanser att få ett  riktigt jobb är bra för ungdomarna – eller hur?!

 

Rösta för fler riktiga ungdomsjobb. Då ökar skatteintäkterna och det  det enda som garanterar välfärden på sikt! I Vännäs, Umeåregionen och länet!!

 

 


Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.