Affärsguide och tips

De största fördelarna för PBX-baserade telefonsystem

mobil växel2

För att hänga med i den stora konkurrens som råder i hela världen, gäller det att som företag ständigt se över sina kostnader och göra vad man kan för att minska dem. Varje del av en verksamhet förväntas att dra sitt strå till stacken. Man drar ner på personal, minskar kontorsutrymme och så vidare. Telefonin är inte undantagen och här finns det verkligen mycket att hämta. Kommunikationen mellan varandra inom ett företag, externa partners och framförallt kunder är a och o. Fler och fler går därför över till en molnbaserad mobil växel.

Genom sin mobila växel har anställda möjlighet, via sin mobiltelefon, att ta emot samtal, överföra samtal och spela in sina samtal oavsett var de befinner sig, vilket ger ett företag och deras kunder intrycket av att företaget aldrig är borta från kontoret. Användare kan också spela in sina samtal för senare hämtning via en portal för webbanvändare. En stor fördel för de som är på resande fot är att de kan undvika dyra roamingavgifter genom att använda fjärrsamtal kopplade till funktionen.

Att integrera en mobil växel i ditt nuvarande kommunikationsnät är inte så komplicerat som vissa kanske tror. Traditionella telefonväxlar var dyra. Installationen var komplicerad och involverade placeringen av fysiska ledningar i hela organisationen. Detta elimineras med en mobil växel. Genom att välja att använda molnbaserad PBX i näringslivet betalar du bara för de linjer som du behöver vid den tidpunkten. Dessutom är installation och programkostnader mycket mindre. För de företag som redan har en telefonväxel installerad, läggs en mobil växel läggs enkelt till i denna. Mobila PBX system är vanligen prissatta på prenumerationsbasis, vanligtvis betalar man per användare och månad. Tillsammans med de många fördelarna med att använda Mobile PBX, är det ganska lätt att installera på grund av den minimala mängd ny hårdvara som krävs.

En annan stor fördel just med den molnbaserade PBX-lösningen är tillgängligheten. Om en aktiv server går ner, är systemet omedelbart ansluten till en fungerande webbplats igen. Detta fungerar genom att molnbaserade PBX telefonens system körs från molnet ibland med geografisk redundans. Denna förändring kan ske så snabbt, kanske ditt företag inte ens märker att systemet varit nere.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.