Allmänbildning del 1.

Har under denna valrörelse blivit varse om att det finns delar av vår senska befolkning som inte kan så mycket om valsystem och demokrati, så här kommer lite faktarutor… Jag börjar med basic i lektion ett.

Det finns tre färger på valsedlarna, en gul till riksdagen, en blå till Landstinget och en vit till Kommunen. Du får tre kuvert, du ska stoppa en gul lapp i ett kuvert, en blå lapp i ett kuvert och en vit lapp i ett kuvert. Inte tre lappar i samma kuvert eller tre av samma färg i olika kuvert.

Utbildningen fortsätter… var så säkra!

//Alex

7 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Hah!
    När jag var och röstade stod en skrämd kille med sin valsedel, jag såg han när jag var påväg in i lokalen och han stod kvar när jag var på väg ut så jag stannade till och frågade om inte han också skulle in och rösta.
    ”Nä fan jag vet inte hur man gör”.

    …..

  2. ivar

    Det där var något som vi fick lära oss i skolan på 70-talet. Skolvalen var upplagda på samma vis som ett riktigt val. Så när vi var röstberättigade så hade vi lärt oss hur vi skulle göra och vilka vi skulle rösta på.

  3. Alexandra Wermelin

    Svar till ivar (2010-09-22 10:14)
    Hej Ivar. tack för ditt inlägg!
    Jag tror att de flesta skolor har skolval idag också, men det verkar ju fungera si så där, är inte helt säker på att alla skolor har alla tre val heller, utan kanske någon variant med ex bara kommunval. Sen hinner nog ungdomarna ju glömma en hel del på fyra år, tror inte att det vore helt fel med lite mer demokratiundervisning i skolan även mellan valen.
    //Alex

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.