Lix är väl inget ord…

Lix?! Är det ens ett ord? Ska väl inte skryta med min egen svenska och heller inte säga att jag är så mycket bättre, men LIX… lix, jo det låter ju bra att säga, men det kan väl knappast vara ett ord…

Ja, det är i alla fall något jag kan roa mig över att se i skriven text på diverse "fjortisbloggar" (som jag endast undantagsvis läser…), lättroad är jag också (eller oxå, som även detta används flitigt).

Sen finns det ju stor bokstav att tillgå när man skriver. Tipset till dessa småtjejer och killar som till och med slår undertecknad i fulskrivning är;

Använd Shiftknappen och kom i håg att efter punkt börjar man men STOR bokstav!

//Alex

10 kommentarer

  1. Kikki

    Du har väl hört talas om Likks-transport? (jag vill stava lix lite mer ”lappskt”) Det är nåt som vi inlandsbor gärna använder oss av, dvs -du som ”likks-ska-fara” – kan du ta med den/det till mig?

  2. svenska

    Är du rätt person att kommentera och tycka till om andras språkbruk?? Du hamnade väl dessutom som politiker ute i den stora världen utanför Sorsele och då bör du veta att demokratin med yttrandefrihet även gäller de som inte klarar språket så väl.

    Du har ju tydligen halkat på ett bananskal genom skolan och välskrivningstesterna kanske på grund av ditt söta leende !!!
    Sms och mejlspråk är ett av dagens nya inslag i vårt språk likväl som dialekt och andra ”nymodigheter”.
    Retar du dig på detta kanske du ska försöka påverka vår skola i din nya roll.

  3. Alexandra Wermelin

    Svar till svenska (2010-10-14 16:59)
    Naturligtvis förstår jag och tycker att yttrandefriheten ska gälla alla (även mig då) Men det här handlar inte om personer som inte klarar av språket det handlar om de som skiter i att använda stor bokstav, vilket jag absolut retar mig på!
    Nja, för att vara petig tror jag inte att det är ett bananskal jag halkat på utan snarare en räkmacka jag åkt på, men det är ju en annan fråga. Jodå, jag vet att det är ett inslag och en utveckling av språk, men jag roas fortfarande av småbrudarnas språkbruk likväl som jag tar för givet att andra roas åt mina talade, grammatiskt inkorrekta meningar.

  4. Alexandra Wermelin

    Svar till svenska (2010-10-14 16:59)
    Dock är detta inget jag kommer att ändra på medvetet, man går hem till jag eller du och klockan, likväl som datorn, bilen och cykeln är en han. Språket är ju en del av den vi är, men jag tycker fortfarande om STOR bokstav och punkt i skriven text, och inte lix!

    //Alex

  5. Alexandra Wermelin

    Svar till svenska (2010-10-14 16:59)
    Och bara för att jag skrivit lix så jäkla många gånger nu kan jag helt enkelt inte sluta… lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix, lix! Nej, det kändes inte alls bra, men nu har jag i alla fall gett det ett ärligt försök, och ja, jag är dryg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.