Så jävla förbannad!

Gud vad arg jag blev igår! När jag 2011 i Sverige måste försvara rätten till min egen kropp, det är ju förjävligt.

Det hela grundade sig i att en person på min praktik (medelålders man…), med självklarhet säger (efter att ha läst en frågespalt i Amelia) "det är väl självklart att man måste ställa upp på sex i ett förhållande, även om man inte vill, ett förhållande handlar om att kompromissa" och "ja, INGEN av mina kompisar skulle acceptera att bara ha sex en gång i månaden" och "det är INTE normalt för en kvinna född 77 att vilja ha sex så sällan".

Då sa jag (lätt upprörd) att det är väl ändå upp till en själv om man vill ha sex eller inte, men där hade jag tydligen helt fel, för att det är inte möjligt att ha ett förhållande med någon som inte "ställer upp" och sex en gång i månaden är verkligen inte att tänka på. Jag vet inte om det är jag som är konstig (eller egentligen så vet jag att jag inte är det) men i min värld så funkar det inte riktigt så, jag förstår vad han menar, visst, men håller verkligen inte med. Alla kvinnor (och män för den delen) kan inte alltid ha sex "på beställning" men det verkar Herrn vara helt och hållet omedeten om. Samtidigt som det säkert finns förhållande där man anser det vara helt okej att ha sex fastän man egentligen inte vill och då är ju även det helt upp till personerna i fråga.

Men att han ska säga åt mig vad jag ska och bör göra med min kropp är ju förbannat märkligt, för även om han inte riktade det här emot mig personligen så ingår ju jag i gruppen ALLA, vilka är de som förväntas ställa upp och kompromissa.

Nu ska ni även veta att personens blivande hustru sitter i samma soffa och lyssnar och säger ingenting (jag skulle kanske inte ha varit så lugn i samma situation)… och hur de väljer att leva sina liv bryr jag mig mycket lite om, men att komma och försöka inpränta nån jävla sexnorm som andra ska leva efter, det är ju inte okej.

Jag vet inte hur ni tänker, tycker och gör där ute i världen, men jag vill då fan inte ha sex med någon som inte vill!

//Alex

3 kommentarer

  1. Anna Hedman

    Det är faktiskt skrämmande att man har sådana åsikter… och säger det öppet! Hallå! Kan bara tänka mig hur diskussionen skulle bli om en kvinna kläckt ur sig detta. Möjligen blev man stämplad som idiot…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.