kaberglund

Jag hatar alkohol!

 Nu blev det två "jag hatar…" inlägg efter varandra, men jag är på så pass dåligt humör ikväll att jag måste få skriva av mig. Så nu kommer äntligen något som jag väntat på att skriva rätt länge. Skrev nog något liknande på min gamla blogg, men här kommer den igen, mitt hatbrev om alkohol.

Finns det någon dryck i världen som är förstört vårt samhälle så mycket som alkohol? Svaret är enkelt: NEJ! Visst, kaffekonsumtionen i Västvärlden gör att kaffeodlare i Colombia lever i misär eftersom kaffebolagen är så snåla, men alkohol… Alkohol är som pengar. Roten till allt ont. 

Bara en sån sak som krig. Jag pratar krig för några hundra år sedan, innan allting blev så modernt. Tror ni att vikingarna gav sig in i slakten utan att vara påverkade? Tror ni att de ädla riddarna riskerade sina liv utan att först ha druckit sig redit fulla? Nej, det tror jag inte. Historiens modiga krigare skulle aldrig varit så modiga om de inte varit påverkade. Så därför ska jag dra en brutal slutsats, hade vi inte haft alkohol (och andra droger) så skulle vi inte ha haft lika många krig. 

Alkohol är orsaken till de flesta trafikolyckor, det är roten till många misshandelsfall och andra våldsbrott, både i hemmet och på gatorna. Det är anledningen till att många barn växer upp med alkoholiserade föräldrar som inte har någon aning om hur man uppfostrar ett barn eftersom de knappt kan stå på båda benen utan att spy. Alkohol är roten till de flesta dumheter här i världen, som till exempel omotiverad skadegörelse, nerskräpning, cykelstölder, våldtäkter mm. 

Folk dör av alkoholförgiftning och sjukhusen fylls upp med folk som är alldeles för berusade för sitt eget bästa, och med sådana som kommit i kontakt med någon riktigt full person och råkat illa ut. Skattepengar går åt till att vårda alkoholens offer, till att städa upp efter alkoholisternas nerskräpning, till att betala poliserna som ser till så att alla fulla människor på stan inte slår ihjäl varandra, och till en massa andra grejer också.

Finns det något positivt alls med alkohol? Mitt svar är: NEJ! Alkohol är en gift som (enligt min psykologilärare) har den enda effekten på kroppen att man blir trött. Alkohol är alltså ett sömnmedel, känslan av att bli full är bara en placeboeffekt (allt enligt min psykologilärare, jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det). Detta innebär att man inte kan bli full ifall man inte vill bli full, oavsett hur mycket man dricker. Det enda som händer är att man blir trött och yr och får leverskador. 

Så alla ni som undrar varför jag inte dricker, läs det här inlägget. Jag kan skriva mer negativa saker om alkohol ifall det behövs. Det finns en hel värld som alkoholen har förstört, så det är bara att skriva på.

3 kommentarer

  1. Natte

    Svenskar borde bli bättre på att kommunicera med varandra, lär er av sydlänningarna och drick måttfullt. Se alkohol som ett komplement istället för en förutsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.