kaberglund

Jakten på den försvunna solen Del 1

 Journal

 
Jag skriver ner allt som hänt under de senaste dagarna så att jag inte ska glömma bort det, och hoppas att andra läser mina ord och inser att det är någonting väldigt fel med världen. Ni kanske inte minns det, men det finns någonting som kallas för solen. Kommer ni inte ihåg? Oroa er inte för mycket, ni är inte de enda. Jag fruktar att jag snart kommer att glömma bort solen jag också, det är därför som jag skriver denna journal. Jag hoppas att mina ord kan väcka några minnen till liv…


Dag 1
 
Vaknade upp i morse och drog upp rullgardinerna. Det var mörkt ute. Först undrade jag ifall jag klivit upp alldeles för tidigt, men sedan insåg jag att det var november och mulet. Dessutom regnade det. "Nåväl", tänkte jag. "Det är ju ändå höst. Regn är bara att vänta sig." Åkte iväg till skolan och såg inte en glimt av solen på hela dagen.
 
Dag 2
 
Fortfarande mörk och fortfarande regn. Lika mörkt på morgonen när man åker iväg som när man åker hem på eftermiddagen. Börjar undra ifall solen verkligen är kvar bakom molnen. Men fortfarande är jag inte särskilt orolig, less visserligen, men inte orolig. November är ju mörk och regnig. Det är bara så det är den här tiden på året. Åtminstone här i Sverige.
 
Dag 3
 
Regnet fortsätter och mörkret tycks bara bli mörkare och mörkare. Ingen har sett den minsta skymt av solen på 3 dagars tid och misstankarna om att solen har försvunnit börjar viskas på gatorna. Jag tog mig till flygplatsen och frågade passagerarna från det nyanlända planet från Arlanda ifall de sett solen då de flugit ovanför molnen, men passagerarna verkade inte veta vad jag pratade om. Det var nästan som om de inte visste vad solen var för någonting. Jag börjar nu bli orolig på riktigt. Vad har hänt med solen? Har den verkligen försvunnit? Det måste finnas ett sätt att ta reda på hur det ligger till.
 
Dag 4
 
Till min fasa fortsatte mörkret att ligga tätt över staden, och regnet gör mörkret ännu ogästvänligare. Det står nu klart för mig att solen har försvunnit, och inte bara från himlen utan även från folks minnen. Jag går runt på staden och undrar varför folk inte har panik eftersom solen är borta, men alla jag pratar med har inte längre någon aning om vad solen är. Jag försöker förklara att solen är det som ger ljus och värme till värden, ett stort lysande klot på himlen, men de bara stirrar på mig som om jag vore dum i huvudet. "Det är alltid mörkt och regn här", säger de. Jag börjar bli riktigt rädd. Vad är det som händer med världen? 
 
Dag 5
 
Det är nu officiellt. Solen har försvunnit. Jag har sökt överallt. Jag hörde rykten om att det skulle finnas sol i Spanien, men det gick inte att ta sig dit eftersom piloterna inte kunde flyga i totalt mörker. Solen har till och med försvunnit från Hemköps logga. Personalen hävdade att de aldrig haft någon sol på sin logga, utan att det alltid bara varit text. Jag sökte desperat efter solarium, de måste ju ha sol, men mitt sökande för förgäves. Alla spår efter några solarium hade försvunnit. Jag sökte vidare, men hittade ingenting. Solen var borta på alla väderkartor, försvunnen från alla tändsticksaskar, till och med saknad i musiken. Ja, det finns inte längre någon låt som heter "Sommar och sol", numera heter den "Sommar och regn". Det är hemskt. Och ingen reagerar över det! Dessutom har jag märkt att jag själv börjar glömma bort hur solen egentligen kändes. Var det verkligen varmt och ljust? 
 
Fortsättning följer…
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.