Saleman om nyckelmatch och om Umeå-kollen

Egal Saleman kör extrapass för att hålla toppform. Han håller koll på lagen i hemstaden Umeå.

För Bloggen berättar han också om stundande nyckelmatch för hans Jämtland som på fredag kväll spelar hemma mot LF Basket.

Ganska sent på torsdagskvällen kollade Bloggen läget med Egal Saleman.

– Jo, det är bra. Kom just hem från träningen och är lite småsliten men det är en skön känsla, vi har haft en tuff träningsvecka.

Just träning är inget Egal är rädd för. Tvärtom. Han älskar att jobba på.

– Här i Jämtland kör vi hårdare än i andra lag där jag varit. Det är två timmars pass och vi kör verkligen hela tiden ut.Själv är jag oftast i hallen en timme eller 45 minuter före träningen börjar. Kör lite extra skottträning och sådant.

– Utöver basketträningarna har vi ganska mycket gympass. Och har jag någon ledig tid åker jag gärna själv till gymmet för ett eget pass. Självförtroendet byggs upp när man känner sig väl förberedd, förklarar Egal.

Där har ni fått en del av svaret till varför han i Basketligan får så stort förtroende av Jämtlands coacher.

Alldeles nyligen spelade han 48 minuter (!!!) i en match mot Norrköping.

– Det är sjukt mycket speltid. 48 minuter har jag aldrig tidigare gjort. Men då kände jag mig inte särskilt trött, det blev någon sorts skön adrenalinkick. Faktiskt var jag mer trött efter 34 minuter mot Nässjö.

Tyvärr så förlorade Jämtland den där matchen i Norrköping.

– Jättesurt att torska med en poäng efter dubbel övertid mot Norrköping som inte förlorat på hemmaplan, det hade varit skönt att knäppa dem, berättar Egal.

Nu gäller det hemmamatch mot LF Basket från Luleå. Uppkast fredag (14 februari) klockan 19.04 i Östersunds sporthall.

– En viktig match, de är två poäng före oss och om vi vinner den här matchen så skaffar vi oss inbördes plus på dom. Vi har fått in nya spelare som Ken (Brown) och  det fungerar bra, så vi har en skön känsla i laget, säger Egal.

I säsongens tidigare möten mellan Jämtland och LF Basket har det blivit lite udda resultat – i samtliga matcher har bortalaget vunnit.

– Ja, det är konstigt. Vi har vunnit bägge matcherna i Luleå. Och så vann de stort den gången de gästade oss.

Till sist några ord om basketen i Umeå. Vilken koll har du Egal?

– Jag snackar regelbundet med ungefär halva laget och coachen i KFUM Umeå. När deras matcher går är jag ofta upptagen med egen träning eller match så jag kan sällen se det live, men jag försöker kolla i efterhand.

– Det verkar bli en spännande basket-vår, det är också kul att följa Udominate som gör bra ifrån sig både i Damligan och internationellt, avslutar Egal Saleman denna bloggintervju.

BILDEN: Jämtlands Egal Saleman tar skott. FOTO: PETER HEGETHORN

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.