Krogbråk och sågning i Jämtland

Inför stundande SM-slutspel har Egal Salemans klubb Jämtland fått en mindre rolig historia på halsen.

Ett krogbråk slutade med att Jämtlands-spelaren Ken Brown togs om hand av polisen enligt lob (lagen om omhändertagande av berusade personer). Han har dessutom blivit polisanmäld för misshandel.

Klubben gav honom sparken och gick ut med pressmeddelande att Brown flera gånger tidigare brutit mot klubbens regler och värdegrund och att han också blivit varnad för sitt beteende utan att ändra på sig.

Nu har Ken Brown talat ut i Östersunds-Posten och han ger en helt annan version.

Om bråket på krogen:

– Jag fick ta emot ett slag av en kille och vad gör jag då? Jo, jag slår tillbaka och sedan kom det vakter. Efter en stund kom någon fram och bad om ursäkt för det som hände. Jag åkte med polisen och fick stanna där i sex timmar. Mer än så blev det inte. Det handlade ju om att jag försvarade mig själv, säger Ken Brown, till ÖP.

Om att han upprepat brutit mot klubbens regler:

– Jag har inte brutit mot några regler. Klubben har förresten inte några regler, säger Ken Brown i ÖP-intervjun.

Brown hävdar vidare att det är Jämtlands coach Pontus Frivold som vill bli av med honom.

– Det är Pontus Frivold som gjort det här som en jättegrej. Men det handlar ju om att jag är en stark person som han inte kan hantera. Han har ju själv ingen gameplan inför matcher. Han har ingen aning om hur motståndarna spelar. Det är jag som får ta snacket med spelarna. Det enda han kan säga under matcher är ”högre fart” eller ”mer energi”.

Till ÖP säger Brown också att han och klubben inte alls är överens om att han ska sluta. Han vill gärna spela vidare och hjälpa laget.

Var och en får själv räkna ut oddsen på att han får någon ny chans.

Jämtland spelar norrderby borta mot Sundsvall i morgon kväll fredag. Då får Stefan Hellgren kliva fram i en större guardroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.