”Svenska ligan bättre än vi tror”

Han har tagit guld med Södertälje och Luleå. Nu bygger han vidare med Northland Basket.

Som lördagsläsning bjuder Bloggen på färsk intervju med Jens Tillman när han tagit en paus från jobbet i klubben. Det innebär förstås att han jobbar med basket. Som landslagscoach för unga framtidsspelare på damsidan.

– Jag är nere med U20-landslaget i Norrköping, det känns kul, säger Jens.

Tillman gillar det han ser inom svensk dambasket.

– Den svenska ligan är bättre än vad vi tror. Vi har fyra riktigt bra lag i Sallén, Norrköping, Udominate och Northland. Så ser det ut i ligorna i Europa också 2-4 riktigt bra lag och sedan är det ett glapp till övriga.

Den senaste säsongen spelade Norrköping i EuroCup och Udominate i Baltiska ligan.

– Norrköping gjorde otroligt bra ifrån sig. Även Udominate gjorde en bra insats även om det är högt och lågt bland lagen i den serien. Att få stryk av Minsk är inget att säga om, men det blir ju också matcher mot lag med väldigt unga spelare.

I dagsläget funderar både Northland och Udominate på en satsning i EuroCup.

– Jag tror det är en bra väg, i EuroCup är alla lag bra. Det blir en helt annan känsla för spelare och coacher. Allt ställs på sin spets.

Hur ser det ut för Northland, blir det EuroCup nästa säsong?

– Jag vet inte. Vi vill känna att när vi går ut i Europa så ska vi göra det med perspektivet att satsa under flera år. Vi ska ut och jag har fått sådana besked av klubben att jag skrivit på ett treårskontrakt, sedan är det inte helt säkert att det blir spel i Europa redan nästa säsong.

Du har varit aktiv när det gäller spelartruppen i Northland. Dagsläget?

– Åtta spelare är klara, plus att vi är muntligt överens med två.

Klara är: Anna Barthold, Katie Bussey, Allis Nyström, Emma Eriksson, plus fyra BG-tjejer: Nathalie Lindén, Moa Lundqvist, Olivia Lindgren och Sofia Hägg.

– Sedan kommer Cleo (Forsman-Goga) och Tina (Trebec) tillbaka när de är hela, säger Jens om de två toppspelarna som blev knäskadade i slutfasen av guldsäsongen.(En prognos kan röra sig om att de kan vara tillbaka i spel igen efter nyår).

– Jag tycker vi ligger bra till nu, sedan är det förstås lite spets som ska in, avslutar Jens Tillman.

BILDEN: Guldcoach Tillman. Foto: Bror Persson / TT

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.