Årets TV-match och dubbel jackpot

Bara att lyfta på kepsen och tacka för något som kan vara årets TV-match.

Finalen i Euroleague mellan Maccabi Tel Aviv och Real Madrid var jämnare än jämn ända från till ordinarie tids sista sekund. 73 lika och en logisk förlängning (den första övertiden någonsin i Euroleague-final)

Jag har svårt att smälta det som nyss hände. Maccabi vinner förlängningen (inte mer än fem minuter) med 25-13 och tar hem titeln med totalt 98-68.

Tyrese Rice klev fram som en matchvinnartyp i kubik.  Han blev hetare för varje minut.

På andra sidan avslutade Reals MVP-skägg Sergio Rodriguez mest på bänken med sina foulproblem.

Show på banan och kaos efteråt i Milano där final four avgjordes.

13–15 juni arrangerar Charles Barton en clinic i Stockholm. Typ dubbel jackpot på den i och med att Maccabis coach David Blatt är gästföreläsare och instruktör.

– Att få hit David Blatt, det är som om José Mourinho skulle komma hit för att ha en clinic för fotbollstränare, det är fantastiskt. Det här är mitt sätt att ge tillbaka till svensk basket som har gett mig så mycket. Vi får så ofta resa utomlands för att få ta del av intressant kunskap, nu vill jag ta hit den kunskapen och jag vill göra det varje år. Jag hoppas att den svenska basketfamiljen hänger på och ser till så att vi kan göra det här varje år och kanske utöka programmet till en vecka, säger Charles Barton till svenska basketbollförbundets hemsida.

P.s. Israels vinnande lag med fem amerikaner i förstafemman, plus någon jänkare till i laget. Generösa regler med dubbla pass, eller vad.

 

En kommentar

  1. Gustav Pettersson

    Nu ska vi inte vara sån…. Två av ”amerikanerna” är faktiskt födda i Israel och lika mycket Israeliter som Jeffrey Taylor är svensk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.