Tuffa BSKT-träningar

Umeå BSKT har ännu inte några klara kontrakt, men den tilltänkte ligacoachen Jesper Gustavsson kör hårt med de spelare som finns i Umeå, en del yngre plus ett stort gäng från division 1-truppen.

Och det är tuffa träningspass det handlar om i regi Jesper G.

– Det blir mycket fysrelaterat, även i spelövningar blir det mycket springa. Vi har tre gemensamma pass på ungefär en timme och 45 minuter per vecka, och därtill kör förstås spelarna egen träning med mycket gym, förklarar Jesper.

Bloggen var åskådare under tisdagskvällens pass.

Några noteringar:

Egal Saleman är rejält på och försöker hjälpa alla övriga med både tips och pepp.

Alex Forster hade en look med lite mysskägg – men man ska inte låta sig luras av det – han var bra taggad hela träningen.

Johan Pierre har kört på ett par veckor, deltar inte i fullt fysiska spelövningar, men pointguarden som tidgiare varit ¨årets rookie” i ligan och tagit SM-guld med Sundsvall och varit uttagen i landslaget, visade prov på högkaratigt distansskytte.

Bloggen tappade faktiskt räkningen på hur många trepoängare i rad han satte, men det var många.

– På 50 försök så bör man sänka minst 30 trepoängare, säger Johan om ett lämplig snittmål att ta sikte på.

Saknades den här träningskvällen gjorde bland annat Richard Blomberg som kör rehab för det knä som ömmat under den säsong som gått.

Bilden: Coach Jesper G går igenom en spelövning – i slutet av träningen fanns en del hjärnor som var lite trötta. FOTO: PETER HEGETHORN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.