Umeå mot Luleå i ligapremiär

I början av oktober ska Umeås herrar spela sin premiär i basketligan. Räkna med ett spännande derby mot LF Basket från Luleå!

Basketbollförbundet ska nu i helgen ta en del beslut kring spelprogrammet som alltså ännu inte är spikat, ännu så länge pågår en remissrunda kring tidsplanen för ligaspelet som innehåller 30 matcher per lag (11) i grundserien.

Tanken är att det hela ska inledes (som i fjol) med en premiärvecka med fem matcher under fem dagar och då ska det genomgående vara heta matcher som  exempelvis derbyn. Som längst i norr…

– Ja det är ganska troligt att Umeå och Luleå möts i första omgången, bekräftar Henrik Smedberg på Svenska Basketbollförbundet.

När det gäller vem som får hemmaplan handlar valet i praktiken om förväntad publikmängd och hur högt intresse matchen kan väcka. LF har större Arena i Luleå –  nykomlingen Umeå har inte samma läktarkapacitet men sannolikt större feberfaktor i en premiär?

Bloggens tips är att premiärderbyt hamnar i Umeå.

Henrik Smedberg väljer att lämna frågan som en cliffhanger:

– Vi vill ha mycket publik på matcherna. Intresset runt ett nytt lag kan också ge ett lyft. Vi får se vilket lag som får hemmaplan…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.