Ett litet silly-svep

Det rör på sig en del under silly season. Här kommer ett litet svep.

Södertäljes  litauiske forward Mantas Griskenas kan hamna i Luleå.

Guillermo Pasqual (Griskenas agent) bekräftar för NSD att LF Basket är på jakt:

– Ja, klubben har anmält sitt intresse till mig men ännu har vi inte fått något förslag att ta ställning till, säger han.

Sundsvall Dragons har klart med nya ettårskontrakt för två spelare.

”Vi tror på kontinuitet och därför är vi mycket glada över att ännu en islänning väljer att stanna kvar. Aegir Steinarsson adelsmärke är energi, försvarsspel och passningsspel. Något som alla lag behöver.”, säger coach Tommie Hansson i ett pressmeddelande.

Juniorlandslagsmeriterade 17-årigen William Skagius är den andre.

”Vi hoppas att William fortsätter att utvecklas och att han på sikt blir en ledande spelare i Sundsvall Dragons”, säger Hansson.

I Jämtland plockar nye coachen Torbjörn Gehrke åt sig U20-landslagsmän.  Niklas Larsson och Jesper Eliasson.  Båda med förflutet i Solna, där Torbjörn Gehrke coachat dem båda.

När det gäller Norrköping Dolphins amerikaner William Walker och Jermont Horton är de eftertraktade. Men Norrköpings Bosse Sundberg tror att stjärnduon stannar.

– Vi kommer sänka vår budget med ungefär 300 000 jämförelsevis med utfallet i år. Det innebär också att vi får vara lite försiktiga med pengarna till spelare men den budgeten är ändå så pass att jag kan gå vidare med Walker och Horton, säger Sundberg till Folkbladet Östgöten.

Sundberg bekräftar för övrigt att det inte blir något Europa-spel för klubbens damlag. Klara frågetecken finns om coach Lasse Johansson fortsätter.

Årets center i Damligan, Katarina Andersson stannar i Uppsala och Sallén Basket.

– Jag har inte skrivit på något än, men vi är överens och nu ska det formellt bara skrivas på. Det räknar jag med att göra vilken dag som helst, säger Katarina Andersson, till UNT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.